Hoe kun je je stijlvol kleden zónder jurk of rok?

Als we aan een stijlvolle outfit denken, komen we meestal meteen op een jurk of rok uit.

Stijlvol kleden

Als we aan een stijlvolle outfit denken, komen we meestal meteen op een jurk of rok uit. Prachtige kledingstukken natuurlijk! Misschien wil je echter eens op een andere manier netjes gekleed de deur uitgaan. Waar kun je dan aan denken? We delen onze tips: zó ga je voor een nette look, zonder dat je een jurk of rok aan hoeft te trekken.

Elegante jas

Of een jas een stijlvol onderdeel van je outfit kan vormen? Absoluut! De jas is eigenlijk een van onze favoriete kledingstukken. Of het nu gaat om een winterjas of juist een zomerjas dames: het liefst hebben we voor ieder seizoen een elegant exemplaar aan de kapstok hangen. Denk aan een mantel, een trenchcoat of een minimalistische leren jas. Een riem om je middel draagt bij aan een stijlvolle styling, evenals een wat langer model.

Nette broek

Als je geen jurk of rok draagt, kom je uiteraard al gauw uit bij een broek. Een spijkerbroek zien we daarbij niet zozeer als een sierlijk design. Je kunt beter gaan voor een pantalon: dé ideale keuze als je er netjes uit wilt zien. Wat betreft de precieze fit kun je denken aan een strakke pantalon, die nauwer wordt aan de onderkant. Of pak juist wat meer uit met een flared broek! Daarin val je zeker op. Met name als je ‘m draagt in een unieke kleur of met een fraai dessin. Maar je kunt uiteraard ook denken aan klassiek zwart, blauw of grijs.

Sierlijke shorts

Is het een warme dag? Dan kun je tevens denken aan sierlijke shorts, bijvoorbeeld van stevig katoen. In de koudere maanden van het jaar is dit overigens net zo goed een optie, met een panty eronder. Het grote voordeel aan een korte broek ten opzichte van een rok is toch wel dat je er comfortabeler in kunt bewegen. Zo’n broek blijft immers beter op de plek zitten! Kies voor een high waist design met een riempje om je middel, voor een extra stijlvolle uitstraling.

Feestelijke jumpsuit

We zijn groot fan van jumpsuits! Ze staan namelijk net zo feestelijk als een jurk, maar zien er toch anders dan anders uit. Zo steel je dus zeker de show. Om je outfit sierlijk te laten ogen, kun je bijvoorbeeld denken aan een design met glittergaren. Om maar wat te noemen! Ook hier geldt verder weer dat een mooie kleur de aandacht trekt. Met zwart zit je daarentegen ook altijd goed.

Mooie top

Als laatst kunnen we de sierlijke top niet onbenoemd laten. Perfect in combinatie met een nette broek of shorts! Een blouse is in dit straatje de meest gekozen optie. Maar ook een net T-shirt valt zeker onder de elegante outfits: er is een heleboel mogelijk. Zorg dat de stof losjes om je heen valt, en de stijlvolle look is compleet.

Overig
  • Pexels