Sokken in sandalen maken een comeback: zo draag je de trend

Een fashion faux pas? Niet meer!

sokken sandalen

Het afgelopen jaar stond, als het op je outfit aankomt, in het teken van comfort. Deze trend wordt deze zomer nog even doorgetrokken. Want geloof het of niet: sokken in sandalen maken een grote comeback.

Nerdy-chic

Jarenlang werden sokken in sandalen als 'stijlloos' gezien, maar door designers als Prada, Dior en Gucci is het sinds vorig jaar een dikke hit. En ook deze zomer ga je de trend weer veel zien. Eerlijk toegegeven: het is de perfecte oplossing voor het wisselvallige weer in Nederland.

Eindeloze opties

Dompel je voeten onder in de trend en ga voor atletische sokken, neutrale tinten of pak juist uit met felle kleuren, kant en franjes. De opties zijn in ieder geval eindeloos, waardoor het vinden van het juiste paar makkelijker is dan je denkt.

Fun fact: wist je dat je sokkenkeuze invloed heeft op hoe jij je voelt, denkt en gedraagt? Zo blijkt uit een studie van de Northwestern University, geleid door sociopsycholoog Adam Galinsky. Je zou met 'gekke' sokken laten zien dat je zelfverzekerd en uniek bent, wat weer voordelig zou zijn voor je succes. Interesting!

Benieuwd hoe je de trend styled? Kijk mee.

Mode
  • Marie Claire
  • BrunoPress, Instagram