De reden achter de onverwachte scheiding van Bill en Melinda Gates

Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel.

Bill & Melinda Gates

Het was een grote verrassing: de scheiding die Bill en Melinda Gates vorige week aankondigden na 27 jaar huwelijk. Wat iedereen wil weten, is de reden achter deze onverwachte breuk. En daar lijkt het koppel tussen neus en lippen door al eerder op te hebben gehint.

Hard gewerkt

Slechts twee weken geleden maakten multimiljardair en Microsoft-oprichter Bill Gates en zijn vrouw Melinda samen nog hun virtuele opwachting tijdens een Covid-event, waardoor het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel. 'We geloven er niet in dat we nog samen kunnen groeien als koppel' luidde het officiële statement van het stel. 'Na lang te hebben nagedacht en hard aan onze relatie te hebben gewerkt, hebben we de beslissing gemaakt om een punt achter ons huwelijk te zetten.' De reden achter de scheiding blijft een mysterie, of toch niet helemaal?

Niet meer te redden

Voor de buitenwereld kwam het nieuws als een schok, maar voor de het koppel dat samen drie kinderen heeft niet. Melinda zou namelijk al in 2019 hebben gesproken met echtscheidingsadvocaten om de breuk in gang te zetten. Dat laat The Wall Street Journal weten op basis van documenten die ze hebben ingezien. Ze zou toen al hebben benoemd dat haar huwelijk niet meer te redden was. De reden daarvoor zou een combinatie van verschillende dingen zijn.

Problemen

Volgens The Wall Street Journal zou één van de redenen zijn dat Melinda Gates zich zorgen maakt over de vriendschap van haar man met Jeffrey Epstein. Hij werd in 2008 veroordeeld voor het betalen voor seks met een veertienjarig meisje. Melinda zou al sinds 2013 problemen hebben met die vriendschap, laten medewerkers van de Bill & Melinda Gates Foundation weten. Ook suggereerde Melinda onlangs dat Bill moeite had met het combineren van werk en privé. Ondanks de geruchten, weet uiteindelijk natuurlijk alleen de familie Gates wat er precies is gebeurd in het huwelijk.

Personality
  • DNA, Nu.nl
  • BrunoPress