Dit wil je: een (regen)jasje voor je handtas

Net als dat je zelf een jas aantrekt bij slecht weer, kan jouw tas nu ook schuilen onder haar cape.

Bird cover tas

Ga je net je gloednieuwe handtas uitlaten, komt de regen met bakken uit de lucht vallen. Dan baal je. Want het liefst bescherm je jouw tassenbaby tegen álles, van wind tot regen en hagel. Gelukkig is dat nu mogelijk. Net als dat je zelf een jas aantrekt bij slecht weer, kan jouw tas nu ook schuilen onder haar cape.

Praktisch maar fashionable

BIRD is een bijzonder nieuw Nederlands merk om je luxe (hand)tas te beschermen tegen weersinvloeden zoals regen en wind. Praktisch, maar ook fashionable, want de covers zien er minstens zo mooi uit als jouw tas zelf.

Het brein achter het unieke concept is Anja Fijma. Ze was het zat om telkens het weerbericht te laten meespelen in de keuze welke tas ze zou dragen en besloot daar een oplossing op te bedenken. 'Door de vaak onvoorspelbare weersomstandigheden in ons land, kon ik niet vrij dragen wat ik wilde, zonder mij daarbij druk te maken of mijn geliefde tas vies zou worden of door de regen beschadigd zou raken. Daarnaast wilde ik mijn tassen een andere look kunnen geven. Met een oud stuk plastic zeil en een koord heb ik toen een prototype gemaakt die ik over mijn tas kon dragen. Zo is het idee voor BIRD ontstaan', vertelt ze.

Met de hand

Alle BIRD covers worden in een atelier met de hand gemaakt in samenwerking met Kleermakers Collectief Amsterdam. Ze zijn verkrijgbaar in de maten mini, medium en maxi, en in de kleuren black, navy blue, army green en transparant. Extra leuk: je kunt ook je eigen unieke BIRD cover ontwerpen, zodat hij perfect bij je tas past.

De hoesjes zijn van waterafstotend polyester van hoge kwaliteit en hebben een verstelbaar koord, gemaakt van hetzelfde materiaal als in de zeilsport. Zo sluit de cape perfect aan op je tas en komt geen druppel ertussen. Het bijpassende hoesje zorgt ervoor dat je hem na gebruik makkelijk kunt opbergen en altijd mee kunt nemen. Want hey, you never know wanneer het noodlot toeslaat en je hem nodig hebt.

Mode
  • BIRD
  • BrunoPress, BIRD