Eitjes beschilderen bij oma: koningin Margrethe laat creatieve kant zien

Geen formele Paasdiners bij de Deense royals, maar gewoon lekker met z'n allen aan de keukentafel kliederen met verf.

koningin Margrethe

Never a dull moment met Margrethe van Denemarken. Naast koningin is ze ook gewoon die gezellige, excentrieke grootmoeder.

Kleurrijk en feestelijk

Koningin Margrethe van Denemarken is dól op feestdagen en bijbehorende tradities, van een kom pap op zolder zetten voor de kerstelf (we zien het Willem-Alexander nog niet doen) tot paaseieren beschilderen met de familie.

En dat gaat er zo heerlijk informeeltjes aan toe. Oude kranten om de royal eettafel te beschermen, velletjes keukenpapier om de eitjes te op te leggen en felgekleurde glaasjes water om de kwasten in af te spoelen.

Kleinkinderen

Margrethe heeft naast kroonprins Frederik en kroonprinses Mary ook haar vier kleinkinderen opgetrommeld. Prinses Isabelle en de tweeling prins Vincent en prinses Josephine werken met opperste concentratie aan hun paaseieren, en ook de 15-jarige royal puber prins Christian lijkt z'n aandacht er wel bij te houden.

De koningin laat op de laatste foto ook het eindresultaat zien: een minimalistisch maar kleurrijk Scandinavisch design. 'We wensen jullie een vrolijk Pasen', klinkt de wens bij de gezellige kiekjes.

Oppassen dat je niet morst op die historische stoelbekleding of dat dure tapijt, jongens!

Royalty
  • Beau Monde
  • Brunopress