De 10 beste Franse series op Netflix

Grote kans dat je Lupin al hebt gezien, maar er is nog veel meer te vinden op Netflix.

Franse series netflix

Fransen hebben niet alleen gevoel voor stijl en de beste croissants, ze kunnen ook verdomd goede series maken. Grote kans dat je Lupin al hebt gezien (zo niet, doen!), maar er is nog veel meer te vinden op Netflix. Wij hebben 10 goede voor je op een rij gezet.

1. Lupin

Geïnspireerd op de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.

2. Dix pour cent

Na een onverwachte recessie doen agenten van een bekend agentschap in Parijs hun uiterste best om hun beroemde cliënten tevreden te houden en hun bedrijf te houden.

3. Marseille

De burgemeester van Marseille wil na langdurige dienst het roer overdragen aan zijn protegé, maar er barst een onverwachte strijd los over de controle van de stad.

4. Glacé

Na een vreselijke ontdekking hoog in de Franse Pyreneeën begint rechercheur Martin Servaz een ziekelijk kat-en-muisspel met een seriemoordenaar in deze ijzige thriller.

5. La Mante

Tientallen jaren na haar arrestatie biedt een seriemoordenares aan om een reeks copycatmoorden op te lossen, maar alleen als haar zoon, die nu agent is, haar bijstaat.

6. Mytho

Een ondergewaardeerde werkende moeder met een burn-out denkt dat haar partner vreemdgaat. Om hem terug te winnen, doet ze alsof ze een medische diagnose heeft gekregen.

7. Le Chalet

Vrienden zijn samen op vakantie in een afgelegen huisje in de Franse Alpen. Ze raken verstrikt in een dodelijke val als een duister geheim uit het verleden uitkomt.

8. Le Bazar de la Charité

Na een verwoestende brand in Parijs in 1897 wordt het leven van drie vrouwen overhoopgehaald door verraad, teleurstellingen en liefde. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

9. La Forêt

Wanneer een tienermeisje verdwijnt uit een dorp in de buurt van de Ardennen, ontdekken de plaatselijke politie en bezorgde lerares een web van schokkende geheimen.

10. Zone Blanche

Een politie-inspecteur en een excentrieke nieuwe aanklager onderzoeken een reeks gruwelijke misdaden en enge voorvallen in een afgelegen dorpje aan de rand van een bos.

Kunst & Cultuur
  • Thevore, RTL
  • Netflix
  • YouTube