Waarom het belangrijk is om je oorlellen regelmatig te reinigen

Good to know!

oorlellen

Je oorlellen reinigen... Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar toch belangrijk. Wij leggen je uit waarom.

Vies geurtje

Misschien heb je er weleens last van gehad: een nare geur bij je oorlellen nadat je je oorbellen uitdeed. Een geruststelling: je bent niet de enige. In Amerika hebben ze er zelfs een term voor, die wij je liever bespaard laten. Maar we hebben wél een paar tips voor je verzameld, zodat je dit voortaan kunt voorkomen.

De viezigheden die zich rondom je oorbellen kunnen ophopen – zeker als je ze al lang in hebt – kan voor een vieze geur zorgen. Niet zo gek, als je je bedenkt dat het een combinatie is van dode huidcellen, vet en haar- en beautyproducten. Als je je oorbellen niet regelmatig even uit je oren haalt en schoonmaakt, hoopt het vuil zich op en blijft het achter op je oorlellen. Het resultaat? De nare geur die we eerder omschreven. En hoe langer je er niets aan doet, hoe erger de geur kan worden.

Oren reinigen

Genoeg over de geur. Wat kun je eraan doen? Het is eigenlijk vrij simpel. Net zoals je lichaam moeten je oorlellen af en toe gescrubd worden om van de dode huidcellen af te komen. Haal je oorbellen uit je oren en laat de boel even luchten. Maak je oorlellen daarna schoon met milde zeep en een zacht washandje. Scrub daarna de voor- en achterkant van je oorlellen met een milde scrub om zo de dode huidcellen te verwijderen. Je zou je oren daarna kunnen insmeren met een milde bodylotion. Gebruik overigens geen scrub en bodylotion als je oorlellen geïrriteerd zijn.

Oorbellen schoonmaken

Dat je je vuile oorbellen niet zomaar weer in je oren kunt hangen moge duidelijk zijn. Tijd om ook je sieraden te wassen dus. Je kunt de oorbellen gewoon schoonmaken met een klein beetje afwasmiddel.

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Misschien ook voor jou:
De haartrends van 2021: dit kun je verwachten
Beauty
  • Marie Claire
  • BrunoPress