Wie was Audrey Hepburn écht? Haar diepste geheim onthuld

'Het was traumatisch voor me.'

Audrey Hepburn

Ze staat bekend als Hollywood filmster, maar wie was Audrey Hepburn écht? In de documentaire Audrey: More than an icon komt haar diepste geheim aan het licht.

Best bewaarde geheim

De mensen die het dichtst bij haar stonden, zoals haar zoon Sean Ferrer en kleindochter Emma Ferrer, onthullen in de docu dat Audrey's leven niet zo perfect was als het leek. Volgens hen was ze een kwetsbare vrouw met vele littekens uit het verleden.

Een nooit eerder vertoond interview is de basis van de documentaire. Daarin vertelt Audrey dat haar vader Joseph Victor Anthony Ruston haar verliet toen ze zes jaar was. Ze beschrijft het als een trauma dat heel veel pijn heeft veroorzaakt. Volgens kleindochter Emma wist bijna niemand dat er veel verdriet in de altijd goedlachse Breakfast at Tiffany's-ster schuilde: 'Volgens mijn vader is haar verdriet haar best bewaarde geheim.'

Traumatisch

Audrey groeide op in België en woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Ze leefde lange tijd zonder eten in een kelder om te schuilen van de Nazi's. 'Mijn ooms werden doodgeschoten, mijn broer werd naar Duitsland gestuurd en mijn andere broer was altijd op de vlucht', vertelde ze in een interview.

Haar vader verliet hun vlak voor het uitbreken van de oorlog in 1939. 'Dat is altijd bij me gebleven. Het maakte me onzeker, voor de rest van mijn leven', aldus Audrey. 'Mijn moeder vertelde me dat hij op reis was gegaan en waarschijnlijk niet meer terug zou komen. Ik dacht dat ze nooit zou stoppen met huilen.' Audrey miste hem vreselijk. 'Als kind snap je het niet. Je voelt je hulpeloos. Het was traumatisch voor me.'

Pijnlijk

In 1964, na 25 jaar afwezigheid, besloot de actrice op zoek te gaan naar haar vader. Ze wilde hem vergeven. 'Ik wilde weten waar hij was. Of hij nog leefde', vertelt ze in het interview. Ze vond hem in Ierland, maar de reünie was niet wat ze ervan verwacht had.

John Isaac, een fotograaf een vriend van Audrey, vertelt: 'Ze vertelde me huilend het verhaal. Ze zei dat haar vader koud was en geen interesse toonde; het deed haar veel pijn.'

Familie

Haar rumoerige jeugd zorgde ervoor dat Audrey in 1968 haar carrière op gaf om haar familie op de eerste plaats te zetten. 'Een familiegevoel is verschrikkelijk belangrijk. Essentieel als je het mij vraagt. Dat heb ik geleerd als kind', aldus Audrey.

Lifestyle
  • DailyMail
  • BrunoPress