Persoonlijke verzorging tijdens lockdown: 5 onmisbare tips

Waar je normaal gesproken in deze tijd misschien een beetje last hebt van een winterdip moeten we nu ook nog eens een strenge lockdown door. Nederlanders moeten weer zoveel mogelijk in huis blijven om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij geven tips om de lange lockdown dagen door te komen.

Persoonlijke verzorging tijdens lockdown: 5 onmisbare tips

Hoewel sommige mensen prima gedijen in tijden van een crisis kan het ook zomaar zo zijn dat je net dat duwtje in de rug nodig hebt om de dag door te komen. Persoonlijke verzorging is de basis van een goede dag. Je merkt het misschien zelf al wel: wanneer je lekker warm hebt gedoucht, je pyjama hebt verruild voor je dagelijkse kloffie en je gezicht en lichaam de nodige verzorging hebt gegeven, voel je je vaak beter dan wanneer je in je pyjama blijft hangen. Daarom kan de juiste persoonlijke verzorging je zeker helpen om een lockdown door te komen.

Verwen je kapsel en laat je haren groeien

Heb je altijd al prachtige lange lokken gewild, maar had je eerder geen tijd of energie om daar moeite voor te doen? Grijp dan de pandemie aan om daar eens flink in te duiken. Met de juiste haarverzorging en de nodige kennis kom je al een heel eind. Wist je bijvoorbeeld dat je absoluut niet iedere dag je haar moet wassen? Ga liever voor één of twee keer per week, zodat je haar de kans krijgt om te herstellen. Dat betekent dus dat je wel even door de vette periode van je haar heen moet. Maar ach: in een lockdown zie je toch bijna niemand. Daarna geniet je wel van een sterk en gezond kapsel.

Ga voor een koude douche in de ochtend

Wat ook kan helpen om je huid en je energie een boost te geven, is door je lekkere warme douche ‘s ochtends te eindigen met een paar minuten onder de koude douche. Een groot deel van de vrouwen moet er waarschijnlijk niet aan denken om onder ijskoude stralen te staan. Het is echter bewezen dat koud water goed is voor je immuunsysteem, je huid, de bloedcirculatie, je algehele gesteldheid en zelfs voor gewichtsverlies. Er zijn zelfs verhalen dat mensen die regelmatig koud douchen minder vaak ziek zijn en zich dus minder vaak ziek hoeven te melden. En dat alleen door af en toe een koude douche!

Kies voor fijne gezichtsverzorging en een goede routine

Wanneer je iedere dag vanuit huis moet werken, kan een ritme of een beautyroutine er gemakkelijk bij in schieten. Dat is natuurlijk helemaal niet zo erg, maar voor je eigen gevoel en energie is het vaak wel beter om iets te doen aan gezichtsverzorging. Een frisse look met een aantal crèmes of serums geeft je immers vaak een fijner gevoel. De meeste vrouwen voelen zich beter wanneer ze iets doen aan gezichtsverzorging. Schaf daarom een aantal goede producten voor je huid aan en begin met die routine. Haal je make-up er iedere avond af, zorg dat je gezicht goed schoon wordt en geef je huid een hydraterende boost met crèmes. Wedden dat jij je daardoor ook automatisch beter voelt?

Verzorg je handen en voeten voor fijner gevoel

Het is niet alleen de huid van je gezicht waar je aandacht aan moet besteden. Kijk bijvoorbeeld eens naar je handen en je voeten. Ze hebben al bijna een heel jaar moeten doorstaan in een pandemie; de lockdown is hét moment om te beginnen met voetverzorging of handverzorging. Tot en met 19 januari kun je in ieder geval helaas niet naar een pedicure of manicure toe - maar je kunt wel zelf volop aan de slag gaan met voetenbaden, handcrème en eeltkrabbers. Tijdens koude dagen kunnen je handen en voeten al gauw droog aanvoelen. Zorg daarom voor de nodige hydraterende crèmes en scrub regelmatig je handen en voeten om ze van dode huidcellen te ontdoen. Wat ook helpt voor zachtere handen en voeten is een gevarieerd dieet.

Let op wat je eet en drinkt tijdens de lockdown

Over een gevarieerd dieet gesproken: het is ontzettend aantrekkelijk om tijdens een lockdown veel en lekker vet te eten. Natuurlijk is het logisch en fijn dat je je daar een keer aan toegeeft, maar over het algemeen geldt wel: blijf goed voor jezelf zorgen door gevarieerd te eten. Zorg ervoor dat je genoeg groente en fruit binnen krijgt en eet genoeg vezelrijk en eiwitrijk voedsel. Door gezond te eten voel je je lichamelijk én mentaal vaak een stuk beter. Heb je dus even een mindere dag? Probeer dan niet altijd te grijpen naar chocolade en chips maar maak liever een lekkere salade of een smaakvolle smoothie. Dit is beter voor je energielevel, voor je huid én voor je algehele gesteldheid. Zo kom jij de lockdown wel door.