Zo voorkom je uitgroei tijdens de lockdown

1. Koop kapperskwaliteit haarverf

Je wilt natuurlijk niet onder doen voor de kwaliteit die je gewend bent vanuit de salon. Kies daarom voor een kapperskwaliteit haarverf. Deze haarverf bevat geen ammonia en PPD en is daarom veel zachter voor je haar dan reguliere haarverf die je koopt bij een drogist. Door te kiezen voor een haarverf zonder ammonia, krijg je een natuurlijk resultaat zonder het ‘plakkaat’ effect.

2. Bepaal de juiste kleurhoogte 

Iedere haarverf is anders. Het is daarom belangrijk om de kleuren van de desbetreffende haarverf te vergelijken met de kleur die jij wenst. Kom je er niet helemaal uit? Vraag je kapper om hulp. Die weet welke kleurhoogte er altijd bij jou wordt gebruikt zodat je een idee hebt in welke richting je moet zoeken.

3. Het verven van je uitgroei

Zodra je de verf in huis hebt, kun je aan de slag. Bedek je wasbak en andere delen waar je denkt te gaan knoeien met kranten. Zo voorkom je vlekken. Smeer je voorhoofd en oren in met een vette crème, dit voorkomt vlekken op je huid. Verdeel je haar in 4 delen door een verticale en horizontale scheiding te trekken. Zet 3 delen vast en begin bij het losse deel. Hier trek je scheidingen van ongeveer een centimeter uit elkaar, welke je inzet met verf. Dit herhaal je bij de andere delen totdat je hele uitgroei is ingezet met verf.

4. Opfrissen van de lengtes

Wil je naast je uitgroei, ook de lengtes een beetje ‘opfrissen’? Voeg dan 1/3 deel water toe bij de overgebleven verf in je bakje. Met dit mengsel verf je de lengtes de laatste 20 minuten mee. Door water bij de verf te doen, voorkom je dat de kleur gaat stapelen maar krijgen je lengtes toch weer een frisse tint.

5. Wassen en drogen

Wanneer de inwerktijd is verstreken, was je jouw haar met een milde shampoo en spoel je het na met een conditioner. Een conditioner sluit de haarschubben waardoor jouw kleur langer mooi blijft. Laat je haar opdrogen aan de lucht of föhn het droog et voilà: jouw uitgroei is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Beeld: iStock

Laatste nieuws