Terugblik jaarhoroscoop 2020: tweelingen 21 mei t/m 21 juni

Wat beloven de sterren jou voor 2021? Dat lees je begin december in de nieuwste Elegance. Om het wachten te verzachten delen wij de horoscoop over 2020 nog een keer met je. Zijn de voorspellingen uit gekomen?

Terugblik jaarhoroscoop 2020: tweelingen 21 mei t/m 21 juni

Persoonlijk

Vanaf mei bevindt de Noordelijke Maansknoop zich in het teken Tweelingen. Dit punt is in de horoscoop sterk verbonden met je lotsbestemming. Dat betekent dat je bezig bent met de vraag of je leven nog op koers ligt, of alles nog is zoals je wilt. En omdat het leven eigenlijk nooit ‘af’ is, jij zelf nooit ‘af’ bent, ontdek je dat er elementen zijn waaraan je wilt werken. Of misschien is het wel een heilig moeten, iets dat je diep van binnen voelt als noodzakelijk om verder te kunnen. Denk aan het doorbreken van een vertrouwd patroon waarin je steeds opnieuw schiet, maar waarvan je ook weet dat je het eigenlijk niet meer wilt. Waarom lijkt het soms zo moeilijk om zo’n stramien te doorbreken? Terwijl dat ineens erg snel en makkelijk kan gaan, als je je eenmaal bewust bent geworden van de functie die dit patroon voor jou vervulde. Soms kan een therapeut of coach daarin helderheid brengen. Dus kom je zelf niet verder met de vragen die zich opdringen, besef dat iemand anders een helder licht kan werpen op een problematisch patroon waar jij mee worstelt. Zodra de inzichten komen, durf je meer risico’s te nemen. Je zou ‘ja’ kunnen zeggen tegen een avontuur waar je al heel lang van hebt gedroomd. Die lange reis naar het buitenland, je huis verkopen en al het geld investeren in een eigen bedrijf. Is dat spannend? Natuurlijk, maar met de Noordelijke Maansknoop in je eigen teken, kan het niet anders of zo’n grote stap brengt je dichter bij je ware zelf.

Liefde 

Er kan iemand verschijnen die jouw leven op zijn kop zet: een nieuwe partner bijvoorbeeld. Iemand die jou verleidt om alles over boord te zetten wat contraproductief is. Iemand die jou stimuleert om de handschoen op te nemen en je levensbestemming na te jagen. Dat betekent dat je de controle verliest, maar toch is dat precies wat je wilt. Je hebt iemand (iets) nodig om jou wakker te kussen, net als Doornroosje uit het sprookje. De gebruikelijke Tweelingen-twijfels plagen je meer dan gewoon. Daar kan je (aanstaande) partner weleens gek van worden. Wat wil je nou eigenlijk? Probeer een beetje zacht voor jezelf te zijn, het helpt niet om nu onder druk keuzes te maken. Je mag in 2020 de ruimte en tijd nemen om 100 procent achter je keuze in de liefde te staan. Je wilt vooral een complete verbinding aangaan met je partner. Dus alles moet eerst kloppen voor je gevoel. Dat begint niet bij hem, maar bij jezelf. Als jij 100 procent aanwezig bent en 100 procent eerlijk. Single of relatie, het is dus belangrijk om met de ander te communiceren over jouw essentie. Wie je bent en wat je wilt, zonder opmaak of franje. Dat is spannend, maar het is ook cruciaal voor het verloop van de liefdestango die jullie samen gaan dansen. Wat jij hem geeft, geeft hij jou en vice versa. Zo kan er een oneindige en positieve liefdesspiraal ontstaan. Natuurlijk gaat dat niet van het ene op het andere moment, maar meer dan anders kun je in 2020 door jouw manier van communiceren de richting van de relatie bepalen.

Carrière 

Ook wat werk betreft is 2020 een jaar waarin je leven een bepalende wending kan nemen. Ook daar confronteer jij jezelf met essentiële vragen. Gaat het om geld, erkenning of vervulling? En hoe kun je zorgen dat het laatste element sterker vertegenwoordigd wordt in je werk, zonder dat je daar bijvoorbeeld geldzorgen voor terugkrijgt. Het antwoord is misschien niet meteen klaar, daar mag je rustig een jaar voor uittrekken. Maar je zult merken dat het gewoon niet klopt als je alles bij het oude laat. De innerlijke noodzaak van verdieping en vervulling is te groot om te negeren. Dat lukt hooguit even en dan begint het weer te knagen. Is this all there is?Twijfel je over de juiste richting? Steeds als je merkt dat alles vanzelf lijkt te gaan, alsof je geholpen wordt, als alles ‘toevallig’ op zijn plaats lijkt te vallen, dan zit je op het juiste pad. Vertrouw op dat soort aanwijzingen. Achteraf zal je zien dat ze je hebben geholpen bij je reis naar een carrière waarin je echt doet wat je wilt. Daarin speelt communicatie als vak waarschijnlijk een grote rol, want dat is nu eenmaal hét metier van Tweelingen. In de beroepsmatige communicatie weet je hoe je beter tot de kern kunt komen. Minder omwegen, minder suikerjasjes, je zegt het zoals het is.