Back to the Restaurants: uiteten op niveau voor een zacht prijsje

Sinds juni mogen we weer tafelen buiten de deur. Hoewel veel mensen van deze mogelijkheid gebruik maken, blijkt uit onderzoek van TheFork dat het consumentenvertrouwen van gasten nog niet volledig hersteld is. Zodoende wil het bedrijf restaurants een handje helpen en organiseert het van 17 september tot 17 november ‘Back to the Restaurants’.

Ratatouille

'Back to the Restaurants'

Het initiatief van TheFork dat luistert naar de naam 'Back to the Restaurants' houdt in dat allerlei eetgelegenheden hun deuren openen om gasten te verrassen met een bijzondere gastronomische beleving. Het initiatief speelt in op ieders behoeften, zo doen sterrenrestaurants, maar ook eigentijdse bistro's mee. Kortom, kijk welke restaurants door heel Nederland meedoen en geniet daar, van 17 september tot 17 november, van maaltijden bedacht en bereid door getalenteerde chef-koks, maar voor een schappelijke prijs.

Favorieten

1. Ratatouille in Haarlem

Dit restaurant vind je in het centrum van de Noord-Hollandse hoofdstad en ligt aan het Spaarne. Topchef Jozua Jaring kookt hier al jaren de sterren van de hemel en daarnaast bezit het restaurant een verbluffende klimaatkast met voortreffelijke wijnen. Genoeg ingrediënten voor een geweldige avond als je het ons vraagt. Wat je hier eet? Speciaal voor 'Back to the Restaurants' heeft Ratatouille een menu samengesteld met onder andere gnocchi met Opperdoezer Ronde en rode mul met truffel.

2. De Compagnon in Amsterdam

Amsterdam zit vol leuke adresssen, maar welk restaurant daaruit springt is De Compagnon. Dit authentieke restaurant ligt gelegen tussen de Warmoesstraat en het Rokin. Bij vrijwel alle gerechten loopt het water je in de mond, dus moeite met kiezen? Laat je verrassen met lekkers door chef Sven.

3. The Commons in Groningen

Wie wat hipper wil tafelen, moet bij deze zaak zijn. Dit restaurant is een begrip in Amsterdam, maar nu ook te vinden in het noorden. In dit restaurant eet je toegankelijke gerechten als pizza's en bowls. Extra leuk: je kunt hier ook lekkere cocktails drinken en genieten van een late lunch!

Naast deze restaurants doen nog meer culinaire parels mee. Benieuwd? Op de website en in de app van TheFork je alle deelnemende restaurants vinden. Eetsmakelijk!

Lifestyle
  • Mireille Sneekes