Deze sleutelhangers leveren schoon drinkwater voor twee mensen in Afrika op

Het zijn niet alleen moeilijke en uitdagende tijd voor ons, maar ook voor ontwikkelingslanden. Zo ziet Ole Lynggaard dat die landen nu meer dan ooit steun nodig hebben, en besloot het Deense juwelenhuis twee sleutelhangers aan het assortiment toe te voegen waarvan een deel van de opbrengst gedoneerd wordt aan het goede doel.

Schoon drinkwater

Drinkwater

Omdat Ole Lynggaard vindt dat ontwikkelingslanden juist nu een steuntje in de rug kunnen gebruiken, sloot het Deense juwelenhuis de handen ineens met Charity: water. Deze non-profitorganisatie voorziet mensen in Afrika die in nood verkeren van schoon en veilig drinkwater.

Sleutelhangers

Hoe die samenwerking er precies uitziet? Het juwelenhuis ontwierp twee zilveren sleutelhangers die symbool staan voor solidariteit. Aan het ene exemplaar hangt een olifant en aan het andere een nijlpaard. Niet zo maar twee dieren die je in het continent tegen kan komen op safari, maar waar meer achter schuilt.

Het nijlpaard beeldhouwde oprichter Ole Lynggaard namelijk samen met zijn kinderen, Charlotte en Søren, uit klei in het Louisiana Museum of Modern Art in 1978 en de olifant is het icoon van het huis.

Verkoop

Wie zijn sleutelbos verrijkt met een van de hangers steunt dus het goede doel. 10% van elke aankoop wordt namelijk gedoneerd aan de non-profitorganisatie en dat levert al voor twee mensen in Afrika schoon en veilig drinkwater op.

De mat zilveren sleutelhangers zijn voor €715 per stuk te shoppen op olelynggaard.com.