Zo boost muziek het thuiswerken

Ieders levensstijl wordt aangepast door de coronamaatregelen en daarom is het nu belangrijker dan ooit om goed te zorgen voor je mentale gesteldheid. Wetenschappelijk onderzoek van Sonos wijst uit dat muziek daaraan bij kan dragen, dus deelt het bedrijf interessante inzichten over muziek en geluid.

Sons

Wetenschappelijk onderzoek

Zo toont wereldwijd wetenschappelijk onderzoek van Sonos aan dat we ons beter gaan voelen als we luisteren naar goed geluid. Dat is niet alles, we gaan namelijk ook meer bewegen, krijgen meer ideeën en we worden productiever, en uiteindelijk gelukkiger, meent het bedrijf.

3x thuiswerken met muziek

1. Naast de voordelen hierboven, kan het luisteren naar muziek ook bijdragen aan efficiënt thuiswerken. Hoe? Door een thuiswerkroutine op te bouwen. Kies een liedje, album of ander geluid waarmee jij je werkdag begint én eindigt, zo creëer je onbewust een bepaald ritme. 

Leuke tip: kies ook een bepaald liedje voor lunchtijd en het avondeten, zo weet je gezin meteen dat het etenstijd is.  

2. Muziek kan je productiviteit vergroten. 67 procent van de mensen (uit het onderzoek dat onder 12.000 mensen in twaalf landen werd uitgevoerd) geeft aan dat ze meer gedaan krijgen door het luisteren naar muziek dan door het drinken van een kop koffie. 

Is dat nog niet genoeg? Naast het bovenstaande stijgt hun productiviteit met minimaal vijftig procent door het luisteren naar muziek. Probeer dus bijvoorbeeld eens de door Sonos samengestelde More Minimal playlist die je helpt rustig en gefocust te blijven, of kies, als je dat prettiger vindt, een lijst die je juist veel energie geeft.  

3. Muziek kan je humeur verbeteren, ook gedurende de werkdag. Stel met je collega’s een afspeellijst samen met jullie favoriete nummers en luister deze samen. Zo boost je niet alleen je mood, je hebt ook bijna het idee dat je collega's bij je in de buurt zijn.