Open Tuinendag Utrecht viert tiende verjaardag

Bewonder op 27 juni de stads- en binnentuinen van Utrecht.

Open Tuinendag

Maak op zaterdag 27 juni een rondje langs de Utrechtse stads- en binnentuinen tijdens de tiende Open Tuinendag van die stad. Een jubileumjaar waardoor de editie extra mooi beloofd te worden.

Open tuinen

In de historische binnenstad van Utrecht zijn tal van stads- en binnentuinen te vinden, alleen zijn deze verborgen achter gevels en poorten. Tijdens de Open Tuinendag worden die poorten echter geopend en krijgen liefhebbers de kans om de groene oases van rust en tuinarchitectuur in de stad te ontdekken.

Deze editie zullen ongeveer vijftig tuinen geopend zijn voor bezoekers. Die tuinen hebben, van verborgen hofjes en bescheiden pandhoven tot uitbundige tuinen met beelden en vijvers, allemaal hun eigen karakter. Een deel van de deelnemende tuinen, zoals de imposante tuin van Zuylenspiegel, de ommuurde tuin op de Oude Kamp en de kleine stadstuin achter Pausdam, doen al sinds het eerste jaar mee, maar er zijn ook nieuwkomers. Zo zullen twee particuliere tuinen aan de Maliebaan, de tuin van sociëteit De Vereeniging aan de Mariaplaats en de tuinen van Gasthuis Leeuwenbergh en de Doopsgezinde kerk voor het eerst te bewonderen zijn.

Jubileum

Aankomende editie is de tiende en zal daarom een feestelijk tintje hebben. Er zijn namelijk korte lezingen over ‘Middeleeuwse tuinen’ in museum Catharijneconvent en de presentatie van de vernieuwde tentoonstelling over ‘Historisch groen in Utrecht’ op het programma gezet en er zullen twee concerten in het gerenoveerde Gasthuis Leeuwenbergh plaatsvinden.

Voor meer informatie en tickets, klik hier.