Amsterdam Wine Festival keert terug

Ervaar hoe het is om wijnboer te zijn en proef wijnen in stilte.

AWF

Tijdens het weekend van 20 maart vindt de zevende editie van het Amsterdam Wine Festival plaats; dé plek om allerlei lekkere wijnen van het zuidelijk halfrond te proeven.

Gedurende drie dagen kun je naast wijn proeven nog meer doen op het festival. Zo zijn er voor deze nieuwe editie allerlei unieke noviteiten die je de mogelijkheid geven wijn op een andere manier te ervaren.

Wijnboer

In samenwerking met Chateau Amsterdam kun je voor één dag ondervinden hoe het is om wijnboer te zijn. Tijdens het festival krijg je namelijk de kans om van de beste wijnmakers te leren hoe je je eigen wijn blendt. Mix je favoriete druiven tot je de wijn hebt die het best bij jouw smaak past, bottel 'm zelf, plak er je eigen etiket op en neem hem vervolgens voor een kleine prijs mee naar huis.

Silet tasting

Een ander nieuw idee is een nieuwe vorm van proeven. Een silent disco is bekend, maar van een silent wine tasting hadden wij nog niet eerder gehoord. Het idee? Je krijgt een koptelefoon op waardoor je zintuigen nog meer worden geprikkeld en je de wijn intenser beleeft. Helemaal stil zal het niet zijn, want de proeverij wordt geleid door een goede sommelier die je van alles vertelt waardoor je je haast in Stellenbosch, Zuid-Afrika waant.

Veiling

Tot slot zal er een wijnveilig zijn waarvan de opbrengst naar de wederopbouw na de bosbranden in Australië gaat. Topsommelier Milton Verseput is de veilingsmeester en zal niet alleen kopstukken, maar ook betaalbare flessen onder de hamer laten komen.

Voor meer informatie en tickets, klik hier.

Lifestyle
  • Josje Veling