Bewonder kunst gemaakt door vrouwen in CODA Museum

Sterke vrouwen

Hebben we begrippen als powervrouw, feminist en lady boss in dit decennium nog nodig? Langzaamaan ontstaan nieuwe gewoontes en een modern(er) denkpatroon: anno 2020 groeit in de maatschappij op steeds meer vlakken het besef dat er een verschil is in waardering tussen mannen en vrouwen.

Ook in de kunst is er nog veel te verbeteren. Het aantal aankopen door musea en tentoonstellingen met werk van vrouwelijke kunstenaars blijft achter bij dat van mannelijke collega’s. CODA Museum in Apeldoorn brengt kunst gemaakt door vrouwen onder de aandacht met een accent op werken waarbij twijfel, emotie, een persoonlijke wereld en intuïtie een wezenlijk onderdeel uitmaken van het kunstwerk en daardoor traditioneel door de kunstgeschiedenis als ‘minder interessant’ zijn gezien.

Tentoonstelling

Met The Future is Female – Love Letters toont CODA Museum van 8 maart t/m 28 juni werk van een indrukwekkende selectie van 41 kunstenaars uit binnen- en buitenland. Met een grote diversiteit aan middel en materiaal: papier ontmoet textiel, van cyanotypie en schilderkunst tot video. CODA Museum brengt je de toekomst: met vrouwen die een verschil hebben gemaakt, van vroeger tot nu.

Lezersaanbieding

Op vertoon van deze originele pagina aan de balie van CODA Museum ontvang je 50% korting op de entreeprijs. Van tevoren online je ticket aanschaffen kan ook, gebruik de kortingscode VOORJAAR50 op coda-apeldoorn.nl/loveletters

Deze aanbieding is geldig tot en met 28 juni 2020.

Laatste nieuws