Puntpaprika’s van Sergio Herman

Sergio Hermans kookboek Simple food neemt je mee op een nostalgische culinaire reis door zijn jeugd. Van de oesters met champagnesaus – zijn kennismaking met zeevruchten en liefde op het eerste gezicht – tot de nasi goreng van zijn vader. En ook: deze verrukkelijke puntpaprika’s die hij vaak voor zijn personeel bereidt.

Recept voor puntpaprika’s

Ingrediënten
* 2 grote rode puntpaprika’s
* olijfolie
* zwarte peper van de molen
* zeezout
* 1 gesnipperde ui
* mespunt geperste knoflook
* 500 g half-om-halfgehakt
* 1 ingesneden verse chilipeper
* 2 theelepels kardemompoeder
* 2 theelepels kaneelpoeder
* 3 theelepels gemalen korianderzaad
* 300 g oesterzwammen
* 300 g auberginecrème
* 250 g gekookte basmatirijst
* 4 gepelde tomaten in brunoise (blokjes) gesneden
* 1⁄2 bosje gehakte bladpeterselie
* bosje gehakte koriander
* 100 g fetakaas
* 2 eetlepels Griekse yoghurt
* mespunt ras el hanout

Auberginecrème
* 3 aubergines
* 2 theelepels ras el hanout
* zwarte peper van de molen
* zeezout
* mespunt geperste kno ook
* 2 dl olijfolie
* 4 eetlepels Griekse yoghurt

Bereiding auberginecrème
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de aubergines en snij ze doormidden. Kruid met ras el hanout, zwarte peper van de molen, zeezout, een mespunt geperste knoflook en olijfolie. Rooster in de oven tot er een mooi korstje ontstaat, wikkel in aluminiumfolie en pof verder. Haal het vruchtvlees uit de schil en mix de massa glad met de yoghurt en olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper van de molen en zeezout.

Bereiding puntpaprika’s
Snij de paprika’s in de lengte doormidden, verwijder de steel en zaadlijst en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de paprika’s met olijfolie en kruid met zwarte peper van de molen en zeezout. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°C en laat vijf minuten garen. Zet ondertussen een pan op met wat olijfolie om de gehaktvulling te maken. Bak de ui en knoflook kort aan en voeg het gehakt en de fijngesneden chilipeper toe. Kruid met zwarte peper van de molen, zeezout, kardemom, kaneel en koriander. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze mee. Meng de auberginecrème door het gehakt (leg een klein beetje opzij voor de afwerking), warm even door en voeg ten slotte de gekookte rijst toe. Meng goed. Proef en kruid bij, indien nodig. Werk het gehakt af met de tomatenblokjes, gehakte bladpeterselie en gehakte koriander. Vul de paprika’s rijkelijk met het gehaktmengsel en strooi er brokjes fetakaas over. Schuif ze vervolgens weer zeven minuten in de oven. Werk af met Griekse yoghurt, auberginecrème en ras el hanout.

Smakelijk!

Simple Sergio Herman
Meer culinaire inspiratie? Klik hier.

Laatste nieuws