3 items die onmisbaar zijn voor koningsdag 2018

Vlaggetjes, kleding, zonnebrillen en feestmake-up: vrijdag 27 april kleurt Nederland oranje. Wil je deze nationale feestdag in stijl vieren? Met onderstaande accessoires ben jij klaar voor Koningsdag 2018!

1. Maxima sweater

Limited edition en heel fijn als het toch iets kouder is dan gepland op Koningsdag: de Maxima sweater van Janice. Verkrijgbaar in twee varianten: met de naam van onze koningin of een pop art variant van haar gezicht op de voorkant van de trui. Zo ben jij helemaal klaar voor 27 april én is het toch nog een beetje koninginnedag.
Janice x Maxima sweater, €99,95, tijdelijk verkrijgbaar via justjanice.nl.

JANICE KONINGSDAG MAXIMA V2

2. Oranje boven

Met deze lippenstift kom je Koningsdag wel door: de kleur blijft tot wel tien uur lang zitten.
Dior Addict Lip Tattoo Color Juice – Limited Edition, €33,50, verkrijgbaar via Dior.com 

Schermafbeelding 2018-04-16 om 16.09.37

3. Koningsdrankje

Een cocktail gebaseerd op de Nederlandse specerijenroute uit de Gouden Eeuw, gecreëerd door Gin Mare en televisiechef Estée Strooker. Je kunt ‘m thuis zelf maken, het recept volgt hieronder. Voor deze cocktail maak je eerst een ‘koningssiroop’, daarna voeg je per glas 40 ml gin en wat cava toe. Je garneert ‘m met een takje citroentijm.
De Gin Mare Koningsdag fles is verkrijgbaar bij verschillende drankspeciaalzaken in Nederland voor €41.

Schermafbeelding 2018-04-16 om 16.14.01

 

Recept voor een Koningscocktail:

INGREDIËNTEN KONINGSSIROOP: 

250 gr suiker
150 ml water
1 tl roze peperbessen (gebroken) 1⁄2 tl kurkuma
5 kruidnagels
1 sinaasappel
8 takjes citroentijm
2 flessen cava 

BEREIDING KONINGSSIROOP: 

Schil de sinaasappel en leg de schillen in de pan. Voeg de suiker bij de sinaasappelschillen en wrijf met je handen zo’n 5 minuten lang de suiker in de schillen. Je zult zien dat de suiker verkleurt en gaat klonteren. Voeg hierna de roze peperbessen, de kurkuma en de kruidnagels bij de sinaasappelsuiker en roer door elkaar met een lepel. Zet de pan vervolgens op laag vuur en voeg het water toe. Laat de suiker smelten tot een siroop en blijf ondertussen roeren zonder het mengsel te laten koken. Zet het vuur uit als de suiker is gesmolten en laat het geheel ongeveer 10 minuten rusten en afkoelen. Zeef vervolgens de siroop en bewaar het in een fles of bakje. 

INGREDIËNTEN COCKTAIL: 

40 ml Gin Mare
20 ml Koningssiroop
120 ml Cava 

BEREIDING COCKTAIL: 

Schenk in elk glas 40 ml Gin Mare en 20 ml huisgemaakte Koningssiroop. Roer met een dessertlepel kort door de glazen, zodat de siroop en de gin met elkaar mengen. Top de cocktails af met Cava en garneer de Golden King met een takje citroentijm. 

Laatste nieuws