Paleis Soestdijk opent tijdelijk de Parade

Paleis Soestijk wil zoveel mogelijk onderdelen van het paleis en het landgoed openen voor publiek. De Parade wordt voor het eerst beschikbaar gesteld voor een bezoek.

Paleis Soestdijk opent tijdelijk de Parade

De Parade is een verzamelnaam waar de 'AA-zolder', Garage en de Koninklijke stallen onder vallen. Deze ruimtes liggen tegenover het paleis en zijn nog niet eerder opengesteld voor publiek. Word je enthousiast van deze primeur? Dan heb je van 16 februari tot en met 3 maart om het gebouw een bezoek te brengen. En een bezoek is een aanrader. Zo zie je bij de Koninklijke stallen details als de naambordjes van de paarden en de originele prijzenkasten.

De Parade heeft een rijke geschiedenis. In 1863 bouwden Anna Paulowna en Willem II er woningen voor hun personeel en de intendant. Onder Willem III werden er, in 1883, stallen gebouwd. In de tijd van koningin Juliana en prins Bernhard werd er ook aandacht besteedt aan de Parade. In 1976 werd de AA-Zolder namelijk ingericht als ontmoetingsplaats voor de personeelsvereniging van Paleis Soestdijk ‘AA-76’. In die periode werd ook de garage gebouwd. Die bood onderdak aan alle dienstauto’s van de hofhouding.

Voor meer informatie zoals data, klik hier