Paleis Soestdijk in film

Een film kijken in Paleis Soestdijk: het kan. Tot zondag 5 mei is 'Paleis Soestdijk in film: bijzondere beelden uit een vorstelijk verleden' te zien, een vertoning van de bewoners van het paleis tussen 1937 en 2001.

Paleis Soestdijk in film

Samenwerking

Een vorstelijk decor voor en vorstelijke film die het resultaat is van een samenwerking tussen het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Paleis Soestdijk. De filmzaal van het paleis was nog niet eerder op deze manier toegankelijk voor publiek, maar laat nu een film zien die bestaat uit historische opnames, waarvan een deel gemaakt is door Prins Bernhard.

Beelden

De film laat beelden zien van Prinses Juliana, Prins Bernhard en het gezin in de periode van 1937-2001. De originele beelden komen voor een deel uit de collectie van Beeld en Geluid en zijn aangevuld met filmmateriaal van Prins Bernhard van wie film één van zijn grootste hobby's was. In een interview uit 1987 vertelt hij hierover terwijl hij aan het monteren is. Onder andere deze beelden zie je terug in de ruim twintig minuten durende film.

Voor de trailer en tickets, klik hier.