Fashion Statements in het Amsterdam Museum

Vanaf 18 april tot en met 8 september 2019 presenteert het Amsterdam Museum de tentoonstelling Fashion Statements. Minimalistisch? Chic? Uitbundig? Zonder überhaupt je mond open te trekken, kun je met je kledingkeuze al laten zien wie je bent.

Fashion Statements in het Amsterdam Museum

Minimalistisch? Chic? Uitbundig? Zonder überhaupt iets te zeggen, kun je met je kledingkeuze al laten zien wie je bent. Mode en identiteit zijn dan ook nauw met elkaar verbonden en die twee begrippen samen vormen het onderwerp van de tentoonstelling Fashion Statements. De expositie gaat way back en heeft veel aandacht voor historische kostuums uit de het begin van de 18e tot het begin van de 20e eeuw. In totaal is er gekozen voor ruim 75 kostuums die destijds door de degene die het droeg, zijn gebruikt om zichzelf te uiten of een boodschap over te brengen.

Bij de tentoonstelling gaat het niet alleen om statements van vroeger, maar ook om het hier en nu. Zes ontwerpers uit deze tijd kijken namelijk naar de stukken en vragen zich af welke statements de dragers destijds met deze kleding maakten en hoe wij daar vandaag de dag tegenaan kijken. Dit doen zij door naast de historische kleding van het museum hun eigen moderne ontwerpen te tonen, die zijn geïnspireerd op de modestatements van toen.

Een interessante tentoonstelling dus die historische kostuums en hedendaagse mode, van streetwear tot high end fashion, bij elkaar brengt.

Op zoek naar meer informatie? Klik hier.