Conservatorium Hotel presenteert x-Ordinary Phenomena

Het Conservatorium hotel heeft kunst hoog in het vaandel. Gedurende april, mei en juni biedt zij, als kick-off van de Art Months, dan ook een podium aan lokale artiesten en wordt er een interessante, zintuigelijke ervaring in het hotel gepresenteerd.

Conservatorium Hotel presenteert x-Ordinary Phenomena

Kunst en cultuur

Het Conservatorium ligt aan het Museumplein in Amsterdam: een locatie die het historisch culturele centrum van Amsterdam genoemd kan worden. Vanwege deze historische plek, staat het hotel te midden van kunstwerken en allerlei culturele instellingen als musea. Om onderdeel te blijven van de kunst en cultuur, organiseert het Conservatorium elk jaar de Arts Months: drie maanden waarin er gezorgd wordt voor een nieuwe inspirerende beleving voor de hotelgasten en waarin samenwerkingen met lokale kunstenaars tot stand kunnen komen.

Zintuigelijke ervaring

Dit jaar presenteert het hotel zodoende x-Ordinary Phenomena. Deze installatie is op maat gemaakt door ontwerpers Marthe Biezen & Justine Kontou in samenwerking met Sizzer, Menno Kroon en Iscent en zal zorgen voor een unieke zintuigelijke ervaring. Deze ervaring begint bij de Paulus Potter-ingang van het hotel. Door het doordachte ontwerp van de installatie en het gebruik van natuurlijke elementen, geluidsgolven en geur kunnen bezoekers de buitenwereld achter zich laten en resetten. Ontspanning all over. 

Welzijn

De x-Ordinary Phenomena is dus gericht op het welzijn van de hotelgasten. De aanpak hiervoor komt bij Biezen & Kontou vandaan en hiervoor hebben zij samengewerkt met verschillende wetenschappers. Op 10 mei organiseren de twee ontwerpsters een Sensorial Symposium waarbij alle betrokken partijen en experts vertellen over het proces achter de installatie en de voordelen die het met zich meebrengt. Klik hier als je daar bij wilt zijn.