Bewezen: een hond zorg voor meer productiviteit op de werkvloer

Mocht er bij jou op kantoor nog geen hond rondlopen; hoog tijd hier verandering in komt. Een viervoeter zorgt namelijk voor welzijn op de werkvloer.

Bewezen: een hond zorg voor meer productiviteit op de werkvloer

Wonderdier

Marie-Jose Enders, expert in menselijke en dierlijke relaties op de Open University, vertelt over de vele voordelen van een dier op de werkvloer. 'Een hond op kantoor doet wonderen voor de werksfeer', vertelt ze. Volgens Enders daalt je cortisolniveau (een stresshormoon) direct wanneer je een hond aait en produceer je ook meer van het hormoon oxytocine, waardoor je je ontspannen en gelukkig voelt. En dat is niet alles, want een hond helpt je om taken sneller uit te voeren. 'Ze maken mensen gemotiveerder. Werknemers houden namelijk meer van hun werk omdat ze minder stress ervaren', verklaart Enders. 'En je kunt tussen je werk door even afstand van je taken nemen door de hond uit te laten.'

Wetenschap

En de wetenschap ondersteunt Enders beweringen. In 2012 bevestigde een onderzoek van de Virginia Commonwealth University de link tussen huisdieren en welzijn op de werkplek. Met dit bewijs is het geen wonder dat grote bedrijven als Amazon, Google en Lululemon al overtuigd zijn. Tijd om jouw leidinggevende te overtuigen.