Tips voor in het weekend

De laatste trends op het gebied van mode, culinair, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, alles voor een goed weekend.

Tips voor in het weekend

ETEN

De Harbour Club Zuid bevindt zich achter het luxe Apollo Hotel. Ze voert een mooie, shared dining menukaart waar naast het oude vertrouwde als dry-agedtomahawk en zeebaars ceviche plaats is gemaakt voor een creatieve invulling van de desbetreffende chef. Deze hotspot beschikt over heerlijke plekken aan het water en een lieflijk uitzicht op Oud-Zuid. Omdat er zoveel interessante gerechten op de kaart staan is het lastig om te kiezen, maar dan is vragen naar een mixje van the waiter's favorites altijd mogelijk. The Harbour Club staat bekend om de heerlijke plankjes met een mix van vlees en visgerechten, waarvan de sushi er vooral uitspringt. Maar daarnaast kunnen vega's hier ook prima terecht. Het personeel is bijzonder vriendelijk - wat maakt dat het een prettige plek is om te vertoeven. Reserveer wel even een plekje van tevoren, het kan namelijk druk zijn bij dit populaire restaurant.

HEBBEN

Je glamourleven is niet compleet zonder deze Oh Mon Dieu! geurstokjes van L’Objet. Voor 69 euro heb je 60 stokjes (ruikend naar rozen en jasmijn) en een dot van een wierookhouder.

BEZOEKEN

Er waait een tropische wind door Amsterdam: Hula Hula. De romantiek van een tikibar gecombineerd met de Hawaïaanse keuken (tropische ingrediënten en een weelde aan zeevruchten). Een lust voor het oog is de kleurrijke cocktailbar waar je klassieke Mai-Tais kunt krijgen, maar ook een sharing cocktail in XL-schatkist. Wil je een zorgeloze en smakelijke avond? Dan is dit jouw plek.

GAAN

In ‘List, Shaffy & Piaf’ zingt Renée van Wegberg het rijke oeuvre van haar favoriete artiesten Liesbeth List, Ramses Shaffy en Edith Piaf. De brunette wordt begeleid door vier muzikanten en speelt geen rol, maar is te zien als zichzelf: persoonlijk en kwetsbaar. Vanaf 18 september.