De merken
Voor deze zomer haalden de ontwerpers hun inspiratie niet uit het verleden van de Britste hoofdstad vol seks, drugs en rock ’n roll, maar van het Engelse platteland. Bloemen, cowboylaarzen en veel natuurlijke kleuren waren terug te zien bij de shows. Bij grote modehuizen zoals Burberry, Christopher Kane en Erdem was dit vooral goed te zien.
Burberry
Het Britse modehuis koos ervoor om zich te focussen op op maat gemaakte kleding. De wereldberoemde Burberry ruit was bij deze show ook ver te bekennen. Het leek bijna alsof hoofdontwerper Riccardo Tisci terugverlangd naar zijn tijd bij Givenchy en dit nu probeert te verwerken in de collecties van Burberry.
Erdem
De Canadese en Turkse modeontwerper heeft zich voor aankomende zomer laten inspireren door Tina Modotti. De Italiaanse was filmster, fotografe, politiek activist en voor aankomende zomer ook de muse van Erdem. De gebloemde stoffen in felle kleuren staken prachtig af tegen het rustieke decor.
Victoria Beckham
Voor haar tienjarig jubileum verhuisde ze haar halfjaarlijkse shows van New York naar Londen. Deze collectie, haar derde in de Britse hoofdstad, was gevuld met vrouwelijke ontwerpen. Pakken, zwierige jurken en prachtig maatwerk sierden de catwalk.
Streetstyle
Een taxi, de underground of toch rennen van show naar show? Het levert in ieder geval prachtige beelden op. Want buiten de shows om is er soms nog wel meer te zien. Bekijk hieronder de mooiste streetstyle beelden van London Fashion Week.
Londen
Ook tijdens de Londense modeweek werden er politieke problemen belicht. Zo gaat de Brexit de modeindustrie ruim 900 miljoen pond kosten. De vrolijke kleding rebelleerde hiertegen met trends die je eerder in een Disney film zou verwachten.
Allereerst zijn lange mouwen, met verschillende lengtes, een onverwachte verschijning tijdens de modeweek. Deze trend zagen we terug bij Roksanda, Victoria Beckham en Margaret Howell. De tweede verrassing was de grote hoeveelheid cowboylaarzen. Het schoeisel werd vaak gedragen met lange gebloemde rokken of jurken.