8x items die je niet mag vergeten tijdens je zakenreis

Vaak wil je tijdens een zakenreis zo min mogelijk spullen meenemen, maar deze acht dingen mogen absoluut niet ontbreken. Want ondanks dat het inpakken van een koffer makkelijk lijkt, toch blijkt het erg stressvol en worden deze dingen vaak vergeten.

8x items die je niet mag vergeten tijdens je zakenreis

1. Lokale valuta

Reis je buiten Europa en spreek je de desbetreffende taal niet, dan mag lokale valuta niet ontbreken. Niets zo vervelend als een taalbarrière in een vreemd land.

2. Powerbank of telefoonopladers

Met een powerbank kun je altijd en overal je telefoon opladen zonder op zoek te hoeven naar een stopcontact.

3. Reisadapters

Beschik je niet over een powerbank en is je telefoon leeg? Dan mag een reisadapter niet ontbreken. Zo kun je in ieder land altijd je laptop of telefoon opladen.

4. Jas

Het is altijd mogelijk dat het land dat je bezoekt erg warm is, maar in kantoren is het bijna altijd fris. Neem daarom altijd een colbert of een trui mee.

5. Afgedrukte kopieën van je reisplannen

Het klinkt misschien een beetje ouderwets, maar het is belangrijk om je reisplannen af te drukken voordat je vertrekt. Wanneer je laptop of telefoon niet meer werkt, bespaart je dit een hoop stress.

6. Visitekaartjes

De kans is groot dat je mensen ontmoet uit alle hoeken van de wereld tijdens een zakenreis. Het geven van een visitekaartje kan je wat stress besparen als zij naar je gegevens vragen.

7. Een pen

Het opzak hebben van een pen komt vaak van pas als je contactgegevens of andere zaken moet onthouden, zoals het adres van dat ene leuke restaurant.

8. Reisvermaak

Een boek, tijdschrift of e-reader, je hebt minstens één van deze dingen nodig op een zakenreis. Je bent tijdens dit soort tripjes vaak veel alleen, dus is het belangrijk om iets mee te nemen waarmee jij je kunt vermaken.