NDT 1 danst Soir Historique door heel het land

Tot en met 21 december danst Nederlands Dans Theater 1 (NDT 1) Soir Historique door heel het land. Deze voorstelling is een combinatie van drie werken van Van Manen, Carrizo en Clug.

NDT 1 danst Soir Historique door heel het land

Soir Historique

Soir Historique bestaat uit drie grensverleggende werken. Dit zijn Situation van Hans van Manen, The missing door van Gabriela Carrizo en een wereldpremière van Edward Clug en centraal hierin staat de kamer als dansthema. Hans van Manen creëerde namelijk in 1970 dat werk, Situation, voor de NDT. Het speelt zich af in een lege ruimte die alleen bestaat uit vier muren, een deur en een klok aan de muur. Dat de kamer leeg is, betekent ook dat er geen muziek is en de dansers zich zodoende laten leiden door de geluiden die zij om zich heen horen.

Dit werk was erg vernieuwend en bepaalde de stemming voor andere choreografen van het dansgezelschap. Andere 'innovatievelingen' zijn Gabriela Carrizo en Edward Clug. Het werk van Gabriela Carrizo, The Missing Door, is puur danstheater dat wordt uitgevoerd in een surrealistische kamer. Een wereldpremière van Clug zorgt voor de voltooiing van het verhaal.

Klik hier voor het programma en voor tickets.