Terugblik jaarhoroscoop 2019: Ram

Omdat het jaar bijna voorbij is, blikken we de komende dagen terug op onze jaarhoroscoop van 2019. Zijn de voorspellingen uitgekomen? Met dit keer de horoscoop van het sterrenbeeld Ram (21 maart t/m 20 april).

Terugblik jaarhoroscoop 2019: Ram

Persoonlijk

Vorig jaar heb je een nieuwe staat van zen bereikt. Het hoeft voor jou voorlopig niet meer zo hard, zo interessant, zo dynamisch. Misschien is zelfs de country girl in jou wakker gekust. Maar het kan natuurlijk niet altijd geestelijk vakantie blijven. Dat past niet bij Ram en het hoort ook niet bij de natuur, die magere jaren altijd afwisselt met vette.

Vanaf maart treedt Chiron het teken Ram binnen om daar de komende jaren te blijven. En dat betekent dat er innerlijk werk aan de winkel is. Het is goed om te weten dat Chiron altijd komt met de belofte heel te maken wat gebroken is, al gaat dat niet altijd zonder pijn. Soms moet je weer bewust worden van het moeilijke dat je hebt meegemaakt. Zo komen er levendige herinneringen aan een periode die afgesloten leek. Vervolgens komt de verwerking, de verdieping en de groei. Chiron assisteert als jouw persoonlijke kintsugi-meester; wat gebroken was wordt weer heel en krijgt een verguld randje.

Liefde

Chiron is een kampioen in het koppelen van zielsverwanten. Hij kan iemand op je pad brengen die meer in jou losmaakt dan je voor mogelijk had gehouden. Dan gaat het over gevoelens die kunnen bestaan dwars door of naast een eventuele huidige relatie. Wat dat in de praktijk betekent is aan jou. Jíj zit aan het stuur en maakt de keuzes. En er is geen verkeerde keuze. Vertrouw erop dat de les die de relatie met deze man betekent, sowieso wordt geleerd, ongeacht of je bij je huidige partner blijft. Dat is ook Chiron: Hij stelt alles in het werk om je verder te brengen. Voor sommige Ram-dames betekent dit een nieuw leven met de grote liefde. Voor anderen is het een groot en leerzaam levensavontuur waar je misschien een beetje droef maar wel wijzer en completer uitkomt.

Familie

Soulmates komen niet alleen als geliefden op ons pad, maar ook in de vorm van een goede vriend of een kind. Je kind is bijvoorbeeld een schitterende heelmeester, die jou met woorden en daden laat zien hoe liefde écht werkt. Dat kan een enorm rijke ervaring zijn, waarbij je stiekem menig traantje wegpinkt. De kans dat dit gebeurt is vanaf maart groter, als Chiron het teken Ram binnentreedt.

Ook als je eerder nog niet doorhad dat jouw kind er is om jou in de liefde iets te leren, kun je in 2019 tot dat besef komen. Het maakt je moederliefde nóg grootser en overweldigender. Het helpt je ook om door andere ogen naar je ouders te kijken. Zo ontstaan meer liefde en begrip voor de keuzes die zij hebben gemaakt. Je maakt een tweede stap naar volwassenheid. Vooral op emotioneel niveau, waardoor jij je binnen je familie of gezin meer dan ooit op je plaats voelt.

Carrière

Wat carrière betreft doe je er goed aan voor veiligheid en rust te kiezen. Als er krachtige emoties spelen op het persoonlijke vlak, kun je er geen loopbaanswitch bij hebben. Ook is het niet de allerbeste periode om zelfstandig ondernemer te worden, mocht dat je droom zijn. Voor de Ram in loondienst kan het lastig zijn om je hoofd bij je werk te houden en er zijn collega’s die dat opvalt of er zelfs misbruik van maken. Gelukkig laat je je de kaas niet van het brood eten.

Maar, weersta wel elke verleiding om persoonlijke zaken te bespreken met collega’s. Ook niet met die ene collega die je als beste vriendin beschouwt. Het is er simpelweg niet het goede moment voor. Je privéleven hoort achter gesloten deuren, nu meer dan ooit. Rammen die werken op het vlak van persoonlijke begeleiding en counseling ervaren dat ze dieper betrokken raken bij hun werk, en dat hun empathisch vermogen groter wordt. Dat wordt door klanten opgemerkt en die spreken hun waardering ook uit.