Miss Universe-verkiezing 2019

Zaterdagnacht wordt de Miss Universe-verkiezing vanuit Atlanta uitgezonden. Dit jaar wordt ons land vertegenwoordigd door Sharon Pieksma.

Miss Universe-verkiezing 2019

Miss Universe

Wanneer won Nederland voor het laatst de Miss Universe-verkiezing? Dat is al even geleden. Exact dertig jaar geleden om precies te zijn, in 1989 dus, werd Angela Visser als eerste, maar dus ook meteen als laatste, Nederlandse tot Miss Universe gekroond. Dit jaar doet Sharon Pieksma een poging de titel te bemachtigen. De missie waarmee ze dat probeert is het aanpakken van het wereldwijze plasticprobleem, door aandacht te vestigen op de hoeveelheid plastic die wij (onnodig) gebruiken.

Uitreiking

Sharon gaat in de Tyler Perry Studio in Atlanta de strijd aan tegen haar collega-Missen uit 92 landen. Genoeg kandidaten dus om een bruisende show neer te zetten die gehost wordt door Steve Harvey. De uitreiking zal drie uur duren en wordt (in verband met het tijdsverschil) in de nacht van zondag 8 december op maandag 9 december live uitgezonden via diverse livestreams. Welke dit zijn, vind je op de social kanalen van Miss Nederland.