Terugblik jaarhoroscoop 2019: Waterman

Omdat het jaar bijna voorbij is, blikken we de komende dagen terug op onze jaarhoroscoop van 2019. Zijn de voorspellingen uitgekomen? Met dit keer de horoscoop van het sterrenbeeld Kreeft (21 januari t/m 18 februari).

Terugblik jaarhoroscoop 2019: Waterman

Persoonlijk

Vorig jaar was koersbepalend door de Zuidelijke Maansknoop in Waterman en de verhuizing van jouw huisplaneet Uranus naar het teken Stier. De kans is groot dat jouw leven daardoor een ommekeer heeft gemaakt van 180 graden. Toch, op de een of andere manier blijf jij altijd jezelf, hoeveel je ook verandert. Dat is het wonderlijke van Waterman, onder alle uiterlijke bewegingen zit een verstilde en koersvaste kern. Die kern is tevens je kracht, vooral nu je jezelf moet vormgeven in een nieuwe situatie. Je hebt iets om op terug te vallen, oerkwaliteiten die je altijd met je meeneemt. De kunst is om in 2019 te ontdekken hoe je die kwaliteiten onder de aandacht kunt brengen van de mensen om je heen, want men neemt jou weleens iets te veel voor lief. Ging je met Uranus in Ram de strijd aan, met Uranus in Stier kies je vaker voor de vreedzame, passieve aanpak. Dat is niet goed of fout, maar het geeft andere resultaten. Ben je daar niet blij mee, dan zal je toch een manier moeten vinden om beter voor jezelf op te komen.

Liefde

Ook in de liefde heb je vorig jaar een flinke slag moeten maken. Er moest iets veranderen en waarschijnlijk is het je ook gelukt om een ander pad in te slaan hetzij met, hetzij zonder partner. In 2019 is er ruimte om de liefdesband te vieren, vooral als je de natuur opzoekt. Daar beleef je momenten van intense verbondenheid. En je kunt beter omgaan met het idee dat deze man in je leven blijft. Je krijgt er geen claustrofobische paniekgevoelens meer van.

Ben je single, dan zijn de kaarten anders geschud. Hoewel je verlangt naar een betekenisvolle band, heb je het ook enorm gezellig met jezelf en je vrienden. Je seksuele instincten kunnen bijna gedoofd lijken. Tot – via een vreemde omweg – toch iemand de weg weet te vinden naar je hart. Dan blijken je instincten ineens weer klaarwakker. Aards en dierlijk dankzij de invloed van Stier, kun je eindeloos genieten van slow loving.

Familie

Het kan zijn dat vorig jaar ook een drastische verandering heeft gebracht aan het thuisfront. Misschien is er een kind uit huis gegaan, misschien ben je verhuisd, met alle rompslomp die daar bij komt kijken. De taak die je in 2019 hebt, is jezelf weer veilig en genesteld voelen in je nieuwe situatie. Heb geduld met jezelf, want dat kost even tijd. Niets is zo fundamenteel in het leven als de thuisbasis, ook voor iemand met een gipsy heart, zoals jij. Ook voor een zigeuner is niets zo belangrijk als de woonwagen.

Je ontdekt verder dat veranderingen je meer tijd geven om bezig te zijn met wat je leuk vindt. En dat blijkt – misschien wel tot je eigen verbazing – iets aards te zijn. De natuur is de nieuwe home maker, of je nu bomen gaat knuffelen, de heg gaat snoeien of je interieur een botanische twist geeft. Door vaker te koken voor familie, vind je een manier om je genegenheid te tonen.

Carrière

Je kunt in een soort inspiratiedip terecht komen. De invloed van het teken Stier maakt een beetje gemakzuchtig en je moet je in 2019 zo af en toe echt naar je werk toeslepen, waar vervolgens niets uit je handen komt. Misschien is dit een signaal dat je te lang te hard hebt gewerkt. De boog kan niet altijd gespannen zijn. En misschien is het een signaal dat je toe bent aan iets anders. Iets dat je spannender en leuker vindt. Neem dat serieus, maar maak ook weer geen gekke sprongen. Eerst rustig onderzoeken wat er echt aan de hand is. Misschien kun je erover praten met een collega of vakgenoot.

Maak je over geld geen zorgen. Waterman is meestal erg goed met geld. En met Uranus in het materiële teken Stier heb je waarschijnlijk meer schaapjes op het droge dan je ooit voor mogelijk hield. De komende jaren bouw je rustig door aan je kapitaal of je rijkdom.