Types die je op ieder kantoor tegenkomt

Elk kantoor zit vol met allerlei verschillende soorten mensen met allemaal hun eigen manier van denken en doen. Maar er zijn een aantal typetjes die op elk kantoor te vinden zijn. Wij hebben deze persoonlijkheden op een rijtje gezet. Hoeveel herken jij er?

Types die je op ieder kantoor tegenkomt

Elk kantoor zit vol met allerlei verschillende soorten mensen met allemaal hun eigen manier van denken en doen. Maar er zijn een aantal typetjes die op elk kantoor te vinden zijn. Wij hebben deze persoonlijkheden op een rijtje gezet. Hoeveel herken jij er?

1. De brokkenpiloot

Je slogan is: "Wat is het ergste wat er kan gebeuren"? Dit komt omdat je een manier zult vinden om dat te laten gebeuren. Jij bent de persoon die de kopieermachine stuk maakt en het aan niemand vertelt. De persoon die belangrijke mailtjes verwijderd, omdat het je niet nodig leek om het te bewaren. En je hebt al een aantal keer een mailtje gestuurd naar het hele kantoor in plaats van alleen naar die ene collega. Je raakt in paniek als je een telefoontje moet opnemen en weet nooit waar dat belangrijke dossier is gebleven.

2. Never not eating person

Na de lunch begin jij aan je zoektocht naar koekjes en snoep. Je gaat iedereen langs om te vragen of ze nog iets lekkers hebben liggen. Als dat niet het geval is, zit je met klamme handjes door je thuisbezorg app heen te scrollen opzoek naar de beste kapsalon. Is dit niet je vijfde cheat day deze week?

3. Drama Queen

Je hebt duidelijk niet genoeg te doen. Als je niet alle kantoor drama aan het bespreken bent met je werk bestie dan ben je te vinden bij de collega die net is ontslagen. Je roert graag in de pot van ellende, voor entertainment.

4. Degene die doet alsof 'ie thuis is

Stop met het flossen van je tanden aan je bureau en laat je schoenen aan. Was je haar thuis en die overgebleven tonijnsalade sandwich hoefde niet perse mee naar kantoor. Je bureau is om aan te werken, behandel het niet als je tweede badkamer.

5. De onmisbare

Jij bent de enige die weet hoe je je werk moet doen. En dat is prima, want het maakt je moeilijk te ontslaan. Het maakt het ook moeilijk voor je om op vakantie te gaan of je ziek te melden. Enne, het is een nachtmerrie voor je collega's om je telefoon te beantwoorden. Zoek een back-up die jou soms kan vervangen op momenten dat je zelf niet in staat bent om te werken.

6. De laatkomer

We zijn allemaal wel eens te laat. Kan gebeuren! Ja, er is file en vervelende telefoontjes en ouderschap. We proberen het niet op te merken. Maar als je elke dag laat opduikt, een paar minuten extra neemt bij de lunch en dan opeens vroeg moet vertrekken, begint iedereen zich af te vragen waarom het schema alleen voor jou geldt.

7. Degene die altijd 'ziek' is

Jouw standaard zin is 'ik ben ziek, maar wilde gewoon echt graag naar werk komen'. Je valt iedereen lastig met je verhalen over hoe je snotterend op de bank lag gisteren. Jij en je ziektekiemen moeten thuisblijven, om even goed uit te zieken.

8. Het "geheime" kantoor stelletje

Iedereen weet het. Ja. Iedereen.

9. Degene die vastgeroest zit

Je hebt deze baan al een lange tijd. We weten het. Je was hier toen de rest van ons nog in de luiers zat. Toen muziek nog de moeite waard was om naar te luisteren en niemand een smartphone had. We weten het. Want je vertelt het ons heel de tijd.