Recept: Talisker Campfire Chocolate

Een voordeel van gure dagen? Jezelf op kunnen warmen met gloeiende dranken zoals warme chocolademelk. Elegance deelt een recept om eenvoudig thuis een Campfire Chocolate te maken. 

Opwarmen

Op het strand uitwaaien op zondag, een avondwandeling of een flinke trek met de honden door de duinen of het bos: er zijn verschillende momenten te bedenken waarop je jezelf maar wat graag opwarmt. Steek de haard aan, haal dat wollen plaid tevoorschijn, kruip op de bank en vergeet die warme chocolademelk in je hand niet. Wil je dat verwenmomentje net iets extra’s geven? Probeer wat whisky door je drankje.

Whisky

Deze hot chocolate maak je met Talisker 10 Year Old, een whisky van de oevers van het eiland Skye. Aan die oevers vind je een winderige en dramatische kustlijn en dat is te proeven in de whisky. Zo heeft ‘ie een maritieme en zoute smaak van de zee, maar een zachte en rokerige afdronk.

Ingrediënten 

– 50 ml Talisker 10 Years
– 125 ml melk naar keuze
– 2 eetlepels donkere chocoladepoeder
– 10 ml suikersiroop

Extra: kampvuurmok en een grote, geroosterde marshmellow

Bereiden

Voeg alle ingrediënten samen in een melkschuimer en laat het goed opwarmen. Giet het mengsel vervolgens in de kampvuurmok en maak af met de geroosterde marshmellow.

De warme chocolademelk thuis maken? De whisky bestel je hier

Laatste nieuws