Deze capsule collectie is de basis voor een duurzame garderobe

‘Small steps. Big impact.’ is de naam van de nieuwe exclusieve Nordic capsule collectie van Zalando. Voor die nieuwe collectie werkte de webshop samen met negen stijlvolle en duurzame labels. En dat levert genoeg moois op voor op ons wensenlijstje. 

Duurzame labels

Van de talloze merken waarvan Zalando items verkoopt, zijn er ruim 240 in het assortiment die het label ‘Duurzaamheid’ opgeplakt hebben gekregen. Voor ‘Small steps. Big impact.’ sloeg Zalando de handen ineen met negen van die merken, namelijk Blanche, Bruuns Bazaar, Remix Designers, Filippa K, Han Kjøbenhavn, Holzweiler, House of Dagmar, Libertine Libertine en Won Hundred.

Koplopers

Deze Scandinavische merken worden als koplopers op het gebied van duurzame mode beschouwd en gingen de uitdaging aan om een bewuste collectie te creëren die niet afdoet aan design of kwaliteit. Het resultaat is een collectie die bestaat uit zeventig items gemaakt van biologisch katoen, duurzaam triacetaat en 100% gerecycled polyester.

Voorjaar

De collectie is net gelanceerd en bevat allerlei kledingstukken waarin wij onszelf al zien rondparaderen aankomend voorjaar. Waarom? Het kleurenpalet is zacht en fleurig, de jurken zijn dromerig zwierig en ook stijlvolle pakken, duurzaam denim en lichte jassen ontbreken niet. Do we need to say more? 

Zalando SE_Bruuns Bazaar_Dottie Silvine Blouse_BR321E048-E11_€99

Zalando x Bruuns Bazaar €99
Zalando SE_Holzweiler_Ebo Top_HO021I01E-K11_€105

Zalando x Holzweiler €105

Zalando SE_House of Dagmar_Klea Dress_DG221C02K-J11_€249

Zalando x House of Dagmar €249

Laatste nieuws