Make-uppen als je bijna nooit make-up draagt: tips voor beginners!

Laten we voorop stellen dat make-up geen must is. Een naturel look is helemaal prima. Soms zelfs nog mooier. Toch is het stiekem ook wel leuk om af en toe net wat meer aandacht aan je uiterlijk te schenken. Bijvoorbeeld als je voor de eerste keer in tijden weer eens uit gaat, een date hebt of gewoon zomaar omdat je daar zin in hebt. Maar make-uppen is toch wel een vak apart. Zeker als je dit eigenlijk nooit doet. We kunnen het ons voorstellen dat je dan eigenlijk niet goed weet waar je moet beginnen. Daarom volgen hier enkele tips voor beginners voor een eenvoudige basis make-up look, speciaal voor zij die eigenlijk nooit make-up dragen.  

make up

Sla een basis voorraadje make-up in

Elke vrouw moet eigenlijk wel een aantal make-up items in huis hebben liggen. Altijd handig voor speciale gelegenheden. Het hoeft dan ook niet dagelijks gedragen te worden. Let er wel op dat je voor het aanleggen van jouw voorraadje wel voor kwalitatieve producten kiest. Zelfs als je het niet vaak gebruikt. Dan weet je namelijk in elk geval zeker dat de make-up straks beter blijft zitten en dat ze ook minder schadelijk zijn voor je huid. Denk bijvoorbeeld mac lipstick. Lippenstift weet iedereen wel aan te brengen en geeft je direct een geheel andere uitstraling. Dit mag dan ook zeker niet ontbreken voor een speciale gelegenheid.   

Daarnaast moet je ook denken aan oog make-up. Een mascara bijvoorbeeld en een eyeliner. Dit zijn toch wel de twee items die het vaakst worden gebruikt en waarvan de meeste vrouwen wel weten hoe ze het moeten gebruiken. Je zou ook nog foundation en een blush kunnen overwegen, maar dat is vooral een smaakkwestie. Met een lippenstift en wat oog make-up kom je ook al heel ver en creëer je direct een andere look. Zeker als je normaal niets draagt.

Vraag hulp aan je vriendinnen 

Ben je zelf echt geen make-upper? Maar heb je wel veel vriendinnen die dagelijks make-updragen? Schroom je dan niet om hen in te schakelen om een mooie look bij je te creëren. Als je geen vrienden hebt die je dit kunt vragen of als je dit stiekem een beetje spannend vindt, is het internet je beste vriend. Online vind je talloze tutorials die je kunt gebruiken om zelf een eenvoudige look te creëren. 

Kies voor permanente make-up 

Geen tijd of zin om dagelijks make-up aan te brengen? Maar wil je toch een ietwat verzorgdere look creëren? Dan zou je ook nog permanente make-up kunnen overwegen. Zo weet je zeker dat de basis van je make-up altijd al gelegd is. Als je wilt, kun je dan nog zelf dingen toevoegen. Maar ook als je verder niets doet, zie je er verzorgd uit. Er zijn verschillende plekken waar je terecht kan voor permanente make-up. Onderzoek de mogelijkheden bij jou in de buurt. 

Beauty
  • Adobe Stock