Gordijnen en kleur: zo combineer je ze perfect met je meubilair

Balance is key. 

gordijnen

Het uitzoeken van gordijnen op maat kan je interieur echt tot leven brengen. Ga je aan de slag met het kiezen? Dan is het essentieel om rekening te houden met de bestaande kleuren in je interieur. Of je houdt rekening met een specifiek kleurenpalet. Gordijnen kunnen een aanvulling zijn op je meubels door te kiezen voor tinten die al in de kamer aanwezig zijn. Of ze kunnen juist een contrasterend effect geven door voor een opvallende kleur te gaan. Kom je hier maar al te graag wat meer over te weten? Je leest er meer over in dit artikel.

Werk altijd met een specifiek kleurenpalet in huis 

Een goed op elkaar afgestemd kleurenpalet draagt voor een groot deel bij aan een samenhangend interieur. Door een specifiek kleurenpalet te kiezen en je daaraan te houden, creëer je een prettig totaalplaatje. Ga aan de slag met het selecteren van een hoofdkleur die je in de hele ruimte wilt gebruiken. Voeg vervolgens een paar complementaire kleuren toe die goed passen bij de hoofdkleur. Kies je voor een neutraal palet met grijstinten? Dan kunnen accenten van blauw en groen een frisse en moderne look geven. Gebruik dit palet niet alleen voor je muren en meubels. Maar ook voor je accessoires en gordijnen. 

Zorg voor een mooie balans tussen zware en lichte materialen 

Ga op zoek naar de perfecte balans tussen zware en lichte materialen. Dit geldt ook voor gordijnen en meubels. Zware stoffen zoals fluweel of dikke katoenen verduisterende gordijnen kunnen een luxe en gezellige sfeer creëren. Maar het kan ook zwaar aanvoelen als ze niet goed in balans worden gebracht met lichtere elementen. Lichte gordijnen van linnen of chiffon kunnen juist een luchtig en fris gevoel geven. Combineer bijvoorbeeld zware, massieve meubels met luchtige gordijnen om de ruimte lichter en uitnodigend te maken. Andersom kunnen zware gordijnen goed werken in een ruimte met minimalistisch, licht meubilair. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Laat je goed adviseren door een specialist in een interieurwinkel 

Ga je graag snel aan de slag met het kiezen van de juiste gordijnen? Dan is het verstandig om advies in te winnen van een specialist in een interieurwinkel. Hierdoor kies je niet alleen de perfecte gordijnen die passen bij je stijl en smaak, maar ook bij de functionele behoeften van je ruimte. Je ontvangt advies over de beste materialen, kleuren en stijlen die je interieur naar een hoger niveau tillen. 

Lifestyle
  • Adobe Stock