Columnist Renée K deelt een mix van tijdloze items en fijne eyecatchers

Ook deelt ze haar nieuwe favoriete winkel.

renée k

De Nederlandse Parisienne Renée K is imago expert, journalist en schrijfster van het boek Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent. Ook organiseert ze high-end reizen naar Parijs op het gebied van mode, economie, cultuur, gastronomie en alles wat Parijs Parijs maakt. Op social media deelt ze haar leven tussen Amsterdam en Parijs. @renee.k.parisienne en renee-k.com

Style d'été

Twee maanden lang staat Parijs stil. Alle afspraken, plannen en dinertjes worden vanaf juni over de volgende twee zomermaanden getild.

"On se voit á la rentrèe" (we zien elkaar na de zomer) is dan de meest uitgesproken zin. Nou ben ik niet van het opscheppen, maar vakantie vieren, dat kunnen wij Parijzenaren Olympisch goed. Quality time met familie en vrienden, genieten van goed eten, een stapel boeken verslinden en simpelweg niets doen. Het is een kunst die wij even moeiteloos uit onze mouw schudden als de bijbehorende stijl.

Voor een gedeelte bestaat die uit kleding die het hele jaar gedragen kan worden, maar op een andere zomerse manier wordt gestyled dankzij twist-elementen als tassen, schoenen, foulards, sieraden en nagellak. Een belangrijk punt qua duurzaamheid: in plaats van elke zomer een totaal nieuwe garderobe aanschaffen, is het doel om een mooie tijdloze basis samen te stellen om daar vervolgens met weinig moeite een nieuwe, hedendaagse draai aan te geven.

Bijvoorbeeld de witte jeans. In de winter trés chic met een zwarte coltrui en chelsea boots, in de zomer altijd een goed idee met een beige T-shirt, opgerolde pijpen en hoge espadrilles. De streepjestrui kan prima onder een smoking colbertje met een kraagje in de winter en op een koele zomeravond met een lange wijde rok. Investeren in een tijdloze zomerse tas is ook een slimme manier om een neutrale look te upstylen in de zomer.

Verder blijft het denim jasje een must het hele jaar. In geval van lagere temperaturen onder een trench en zodra de zon doorbreekt als jasje, met als twist een diamanten broche. De mythe dat Parisiennes geen kleur dragen, is hierbij ook gelijk ter wereld uitgeholpen: the ciel is the limit! Bel été, on se voit la rentrée!

PS Rue de Verneuil, met een pittoreske winkel van max tien vierkante meter in de Jardins du Palais Royal, is mijn nieuwe favoriet.

Lifestyle
  • Renée Koudstaal
  • Privé