Zo ziet de werkdag van een accountmanager new business eruit

Waar houdt een accountmanager new business zich zoal mee bezig? 

business accountmanager

Als je graag een salesfunctie zou bekleden en het liefst een functie waarin jij je verder kunt ontwikkelen, dan is accountmanager new business misschien wel wat voor jou. Wij leiden je door de werkdag van een accountmanager.

Rustig opstarten

De dag van een accountmanager new Business begint heus niet meteen met belletjes plegen. Het contact leggen met potentiële klanten kan heus wel wachten tot je je cafeïneshot hebt gehad. Je begint de dag om 08.30 op kantoor met een bakkie samen met je collega's. Pas daarna hoef je de telefoon op te pakken om energiek prospecten te bellen.

Afspraak met de eerste prospect

Na met verschillende prospects gebeld te hebben, maakt je de eerste afspraak met een potentiële klant. Op kantoor kan het wat competitief worden, alle collega's willen graag de beste prestaties neerzetten. Met een beetje geluk sta jij met jouw afspraakbevestiging op nummer 1 op het prestatieboard (en met nog meer geluk win jij een lunch door de beste van de dag te zijn).

Het inwerktraject

Als je nog maar net om de hoek komt kijken als accountmanager, vindt er een inwerktraject plaats. Dat duurt niet lang, zo'n twee maanden. Na deze periode kun je in een eigen leaseauto naar afspraken met potentiële klanten rijden. Dit zijn heel uiteenlopende klanten, van de lokale groenteboer tot aan een advocaat in de Zuidas.

Van tevoren heb jij je afspraak natuurlijk goed voorbereid. Dit doe je heus niet altijd alleen, je teamleider denkt met je mee. In gesprek met de klant luister jij goed naar diens behoeftes, en je stelt vragen om nog beter te weten te komen wat de wensen van die persoon zijn. Zich gehoord voelen is erg belangrijk voor een prospect. Misschien gaat de afspraak wel zo goed dat je hem of haar overtuigt van de uitstekende dienstverlening van het bedrijf. In de pocket!

Een bonus

Wil iemand met jou en het bedrijf in zee gaan? Dan rijd je aan het einde van de dag met een getekende deal weer naar huis. Het bedrijf is overigens niet de enige die blij wordt van deze deal, ook voor jouzelf zit er een voordeel in: je hebt namelijk net een bonus verdiend! Op naar de volgende!