Van minimalisme tot maximalisme: durf te mixen!  

In 2024 lopen de interieurtrends erg uiteen.

Van minimalisme tot maximalisme: durf te mixen!  

In 2024 lopen de interieurtrends erg uiteen. Zo worden de minimalistische Japandi en Scandinavische stijlen steeds populairder, maar zien we ook juist die gedurfde elementen terugkomen. We kleuren langzaam allemaal een beetje buiten de lijntjes, en dat kan spannend zijn. Maar voor wie geen 13-in-een-dozijn interieur wil, is deze trend juist een geweldige uitkomst. Natuurlijk hoef je niet je hele interieur op zijn kop te zetten. Het is helemaal aan jou hoe gek je het maakt. Je kunt namelijk ook beginnen met een aantal items die een trendy touch aan je huis geven.

Kleurrijk en out of the box

Terwijl neutrale kleuren zoals grijs en beige minder populair worden, zien we een opkomst van warmere en gedurfde kleuren. Aardetinten, roze, rood en blauw worden steeds vaker gebruikt om ruimtes een levendige en uitnodigende uitstraling te geven. In tegenstelling tot minimalisme, omarmt maximalisme het gebruik van rijke patronen, kleurrijke accenten en een overvloed aan decoratieve elementen. Elk hoekje van de ruimte kan worden gebruikt voor artistieke expressie.

Natuurlijke vormen en materialen

Flowing designs en ronde vormen geven een zachte en uitnodigende uitstraling aan interieurs. Deze zie je steeds vaker terugkomen in zowel woonaccessoires als organische eettafels. Gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en steen speel je in op de trends van 2024, waarbij de natuur in huis mag worden gehaald.

Vintage

Ook de kast die je van je grootouders hebt gekregen verdient een mooi plekje in huis. Vintage items en erfstukken worden steeds populairder. Zonde om ze te laten verstoffen dus! Hiermee haal je juist dat stukje karakter naar voren en maak je je interieur net wat unieker met een persoonlijke touch.

Mix en match

Alles precies volgens de regeltjes? Dat is verleden tijd. Juist uitproberen, dingen met elkaar matchen die je in eerste instantie nooit samen zou zetten. Zoals in een eclectisch interieur. Verschillende soorten texturen, prints en kleuren mogen vanaf nu elkaar versterken.

Dus, klaar om je interieur een frisse, trendy update te geven? Laat je inspireren door deze geweldige trends en maak van je huis een plek die helemaal bij jou past! 🎨

Lifestyle
  • Vecislavas Popa (Pexels)