Met deze 5 trucjes houd je je beha langer mooi

Handig! 

Beha

Als we een mooie beha hebben aangeschaft, willen we dat dit exemplaar zo lang mogelijk mooi blijft. We gooien onze beha daarom nooit zomaar in de wasmachine, maar wat kun je nog meer doen om je beha mooi te houden?

1. Gebruik waszakjes

Wellicht een open deur, maar we noemen 'm toch maar even: doe je beha altijd in een waszakje als je 'm in de wasmachine doet. Ook kun je je beha - afhankelijk van hoe vies-ie is – met de hand wassen.

Was je beha na zo'n drie à vier keer dragen. Draag 'm overigens ook niet te lang achter elkaar om de elasticiteit van je beha goed te houden.

2. Goed drogen

Je beha in de droger doen is funest voor de vorm. Door de hoge temperatuur van je droger blijft-ie niet lang mooi. Daarnaast kunnen de cups van je beha in de droger vervormen.

Hang je beha’s ook niet zomaar op aan hun bandjes als ze nog nat zijn. Door ze op te hangen, kan de rek en elasticiteit uit je bandjes gaan. Je kunt je beha’s het beste op een droogrekje leggen om ze te laten drogen.

3. Vouw je beha niet dubbel

Als je voorgevormde cups hebt, vouwen we onze beha nog weleens dubbel om ‘m zo makkelijk in de kast te bewaren. Bovendien passen die cups zo mooi in elkaar, toch? Dit kun je beter niet meer doen, want de randen van je cups gaan dan naar voren staan. Op den duur zul je dan de randen van je (t-shirt)beha door een nauw shirtje heen zien.

4. Bewaar sokken in je behacups

Ga jij op vakantie en wil jij je beha’s tactisch in je koffer of tas stoppen? Bewaar dan in elke cup van je beha een paar opgerolde sokken. Zo voorkom je dat de cups van je beha in je koffer of tas worden geplet en misvormen.

Als je je beha’s op elkaar in de kast bewaart, kun je ook in de onderste beha een paar sokken doen om te voorkomen dat de cups indeuken.

5. Hang je beha’s aan een kledinghanger met broeklat

Als je een kleine kast hebt, kun je ruimte besparen door je beha’s aan een broeklat van je kledinghanger te hangen. Je kunt meerdere beha’s aan één kledinghanger bewaren. Dit doe je door je beha op de broeklat van je kledinghanger te bewaren, aan elke kant van de broeklat hangt dan één cup.

Lifestyle
  • One Good Thing By Jillee
  • Adobe Stock