Renée Zellweger én Hugh Grant terug in vierde Bridget Jones-film

En er is een datum bekend!

The word is out: Renée Zellweger én Hugh Grant keren terug in de vierde Bridget Jones-film. De eerste opnames staan gepland in mei 2024.

Mad about the boy

Begin dit jaar werd bekendgemaakt dat Bridget Jones terug komt! De vierde film, dat Bridget Jones: Mad About the Boy gaat heten, zal gebaseerd zijn op het gelijknamige boek uit 2013. Hierin worstelt het hoofdpersonage met haar leven als alleenstaande moeder in het tijdperk van sociale media en datingapps. Wat nog niet bekend was, was of hoofdrolspelers Renée Zellweger en Hugh Grant ook in de film te zien zouden zijn, of dat er een nieuwe cast zou komen.

Bekende koppen

Nu is bekend dat Renée en Hugh een deal hebben gesloten met de makers en dus terug zullen keren in de populaire film, dat schrijven onder andere Deadline en Variety. Andere bekende koppen die we zullen zien zijn Emma Thompson, Leo Woodall en Chiwetel Ejiofor.

Deel vier

Dat fans lang hebben moeten wachten op een vierde deel, is een understatement. Zo verscheen de allereerste film van de reeks op het witte doek in 2001 en de laatste in 2016. In 2019 sprak Renée Zellweger al eens over een mogelijk vervolg. Er werd toen in een interview gevraagd aan de actrice of er nog een nieuwe Bridget Jones-film aan zat te komen. “Ik weet het niet”, zei ze toen. “Ik weet dat Helen het boek heeft geschreven, dus die is er”, verwijzend naar Helen Fielding, de vrouw die alle Bridget Jones-boeken heeft geschreven. “Dus ik denk dat de mogelijkheid er is, als iedereen het wil.”

Inmiddels is niet alleen bekend dat de opnames in mei beginnen, maar óók wanneer de film uitkomt. The big day is op Valentijnsdag 2025. Zet je 'em in je agenda?

Bron: RTL Nieuws, Grazia | Beeld: Bridget Jones