Koningin Máxima over gesprekken over mentale gezondheid: 'Zo belangrijk'

'We moeten er met z'n allen aan werken', stelt de koningin.

Koningin Maxima bezoekt Colombia Medellin

Koningin Máxima was afgelopen dinsdag aanwezig tijdens de lancering van MIND Us. Een online supporttool die volwassenen helpt bij gesprekken over psychische gezondheid. De koningin vindt het erg belangrijk om gesprekken te voeren over mentale gezondheid en moedigt dan ook altijd haar dochters aan om over hun problemen te praten.

Gesprekken over mentale gezondheid

De nieuwe tool die afgelopen dinsdag is gelanceerd, moet volwassenen helpen om te blijven praten over psychische problemen. Maar dat is niet het enige waar de tool mee gaat helpen, zo blijven ze de gebruikers ook helpen met de vervolgstappen.

Máx vindt het heel erg belangrijk dat volwassenen met jongeren blijven praten over hun mentale problemen, al snapt ze heel goed dat dit moeilijk kan zijn. "Zelfs als moeder", voegde ze daar nog aan toe. Tijdens de lancering hield onze koningin een korte toespraak. Zo noemde ze de lancering 'een heel mooi moment'. "Het kan namelijk best eng zijn om het gesprek aan te gaan met iemand die alleen in een hoek zit en niet wil praten."

Koningin Máxima tijdens de lancering van MIND Us

Dochters

Ook Máxima heeft wel eens in eenzelfde soort setting gezeten met haar drie dochters. Zo probeert ze af en toe ook hun problemen op te lossen. "En dan zeggen zij: ik wil dat je alleen luistert." Oké, duidelijk! "We moeten er met z'n allen aan werken", zo stelt de koningin. "Het gesprek is zó belangrijk."

Erevoorzitter

Als iemand die haar zusje verloor aan zelfmoord als gevolg van depressies, en moeder is van drie prachtige dochters die opgroeien in een tijd waarin spreken over mentale issues steeds belangrijker wordt, is Máxima natuurlijk heel begaan met alles wat met mentaal welzijn te maken heeft. Al langer is ze erevoorzitter van de Stichting MIND Us, een organisatie die ervoor zorgt dat jongeren met psychische problemen de juiste aandacht krijgen. You go, Máx!

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld