6 Manieren om van je wallen af te komen

目元をチェックする女性

Iedereen heeft weleens last van wallen. Die donkere kringen onder de ogen verminderen we het liefst zo snel mogelijk. Deze trucjes kunnen je daarbij helpen:

1. Genoeg slapen

Hoewel het nog zo logisch is, noemen we deze tip toch even. Het belangrijkste wat je kunt doen om wallen te voorkomen -in plaats van te moeten wegwerken- is door minstens zeven tot acht uur per nacht te slapen. Als je niet genoeg slaapt zie je er bovendien snel bleek uit en vallen je wallen op.

2. Koude lepel

Kijk je ’s ochtends in de spiegel en zie je gigantische donkere cirkels onder je ogen? Leg er een koude lepel op. Door de kou zullen de bloedvaten in je huid samentrekken, waardoor het vocht wordt afgevoerd. Wallen bestaan immers deels uit vocht. Doe je lepel even in de vriezer of een tijd in de koelkast voordat je de bolle kant even op de wal legt. Je kunt ook ijsklontjes gebruiken. Wikkel de ijsklontjes wel eerst in een doek voordat je ze op je ogen legt.

3. Let op je voeding

Heb jij vaak last van wallen? Wellicht moet je dan beter op je voeding letten. Kalium is een mineraal dat helpt om de wallen te verminderen. Kalium zit onder andere in fruit (banaan, pruimen, druiven, kiwi, meloen), en groenten (spinazie, champignons, broccoli en bieten).

4. Aardappel

Tevens kunnen aardappelen je een handje helpen om de kringen onder je ogen te verminderen. Snijd aardappelen in schijven en leg op elk oog en schijfje. Laat de schijven ruim een kwartier op je ogen liggen. Aardappelen bevatten enzymen, dit eiwit zorgt ervoor dat de huid wat lichter wordt. Dankzij de aardappel zijn je wallen een stuk minder zichtbaar.

5. Theezakjes

Gooi je gebruikte theezakjes niet meteen weg. Laat twee theezakjes na gebruik afkoelen en leg ze daarna op je wallen. Laat de zakjes even op je ogen liggen. Dankzij de cafeïne in de thee wordt de huid verstevigd waardoor de zwelling onder je ogen vermindert. Je moet dus wel theezakjes gebruiken waar cafeïne in zit.

6. Komkommer

Ook schijfjes komkommer helpen je een handje om van je wallen af te komen. Leg plakjes komkommer op je wallen en laat zo’n tien minuten liggen. Komkommer heeft een koelend en rustgevend effect, waardoor de wallen en verkleuring verminderen.

Bron: Style Today, One Good Thing By Jillee | Beeld: Adobe Stock