6 Stylingtips voor petite dames

Dit zijn de geheimen!

Broeken zijn te lang, mouwen zijn te groot, of het kledingstuk ziet er heel anders dan op de foto... Small girl problems! Maar geen zorgen, ook voor kleine vrouwen zijn er handige stylingstips.

Klein maar fijn

Met hoge hakken kun je er vaak een paar centimeter bij aan snoepen, maar wist je dat bepaalde kleding ook van invloed kan zijn? Zo kan oversized kleding ervoor zorgen dat je nog kleiner oogt, net als het dragen van verschillende gekleurde lagen. Op Instagram vonden we een paar petite influencers die maar al te graag hun geheimen delen. Take notes, want we zetten alles op een rij!

1. Benadruk je taille

Wanneer je dol bent op oversized kleding, kan je als petite daar soms in verdwijnen. Een handige tip is dan om je taille te benadrukken met een riem. Tip: gebruik een smalle ceintuur bij een grote blazer en een grote ceintuur bij een oversized broek. Dan oog je veel langer!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @femmeblk

2. Combineer korte kleding met puntige schoenen

Puntige schoenen onder een flared jeans zorgen ervoor dat je langer lijkt, maar puntige schoenen en korte kleding heeft ook een gunstig effect. Je benen lijken namelijk veel langer en het ziet er altijd mooi uit. Een simpele lifehack!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @camillecharriere

3. Kies voor cropped denim

Hoewel cropped items ervoor kunnen zorgen dat je nog kleiner lijkt, kan een cropped denim de indruk wekken dat je lange benen hebt. Vooral als het een broek is met een hoge taille, een aansluitende snit en een slimme fit. Aimee Song weet deze truc tot in perfectie uit te voeren!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

4. Investeer in broeken met hoge taille

Net als met een riem, kan een broek met een hoge taille een goed breekpunt zijn in je outfit. Daarnaast lijken je benen een stuk langer, vooral wanneer je het combineert met een aansluitend shirtje. Wij zijn dol op deze high waisted broek van Monikh!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

5. When in doubt, go tonal

Een outfit in dezelfde kleur is altijd een goed idee, en zeker als je klein bent. Doordat een outfit in dezelfde kleur is, oog je namelijk veel langer. Terwijl kleding in verschillende kleurscheidingen ervoor kunnen zorgen dat je torso of benen korter lijken.

6. Kies je lagen bewust uit

Een goede tip van Aida: kies de juiste balans in je lagen. Wanneer je een oversized jas draagt, is een skinny jeans of een short een goed idee om langer te lijken.

Investeer in je items

Heb je kleding waar je dol op bent, maar waardoor je nog kleiner lijkt? Een bezoek aan een kleermaker is dan zeker een goed idee. Door je kleding passend te maken, hoef je het namelijk niet weg te doen en kun je het nog lang doordragen. Denk aan broeken die te lang zijn of jurken die op de grond vallen. Ideaal!

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld