Hoe handig: nieuw platform gelanceerd voor al je cosmeticavragen

Wat handig!

Daily facial care in the mirror

In Instagram- en TikTok-video's horen we menig skincare influencer tig beautyproducten aanprijzen met elk weer andere ingrediënten. Voor wie geïnteresseerd is in deze producten kan het soms best lastig zijn om erachter te komen wat de werking van desbetreffende producten precies is of wat het nou écht doet voor je huid. De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) heeft daarom het platform MijnCosmetica.nl opgericht.

Cosmeticavragen

Is het jou soms een raadsel hoe een bepaald cosmeticaproduct tot stand is gekomen, of het product duurzaam is of wat een bepaald ingrediënt nou precies doet? MijnCosmetica.nl to the rescue, een initiatief van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV). Dit platform belooft dé bron van objectieve cosmetica-informatie te worden.

Aangezien op internet en sociale media continu nieuwe trends rondgaan, maar ook angstaanjagende berichten over producten worden gedeeld, kreeg de NCV steeds vaker vragen binnen over cosmetica. Aangezien het soms erg moeilijk is om feiten van fictie te scheiden, besloot de NCV actie te ondernemen. Via MijnCosmetica.nl wil de NCV dan ook op een transparante en onderbouwde wijze vragen van consumenten over hun cosmetica beantwoorden. "De werknemers van de NCV worden overspoeld met vragen over persoonlijke verzorging. Er was dus een grote noodzaak als organisatie om een betrouwbare bron van objectieve informatie te creëren", deelt Ronald van Welie, directeur van de NCV.

Nog veel meer informatie

Op het platform worden niet alleen vragen beantwoord over cosmetica, maar je kunt er ook terecht voor meer informatie over trends, duurzaamheid of ingrediënten.

Goed om te weten: onder cosmetica valt meer dan alleen make-up en parfum. Op het platform kun je ook informatie vinden over tandpasta, scheerschuim, shampoo, deodorant en nog veel meer verzorgingsproducten. Hoe handig! Wij nemen snel een kijken op de site.

Bron: NCV | Beeld: Adobe Stock