Beatrix is jarig: zeldzame foto van toen ze 26 jaar was

Wat was ze mooi he?

Nieuwjaarsontvangsten Koninklijk paar Nederlandse genodigden

Vandaag blaast prinses Beatrix 86 kaarsjes uit. Ter ere van haar verjaardag gaan we terug in de tijd en delen we een foto van haar op 26-jarige leeftijd. Wauw, wat was ze mooi he?

Olympische Spelen

In 1964 was prinses Beatrix in Japan, Tokio voor de Olympische Spelen. Het Koninklijk Huis deelde een tijd terug unieke foto's van de reis en de prinses. De toen 26-jarige Beatrix vloog samen met haar vader Prins Bernhard naar Japan om erbij te zijn.

Op twee zwart-witfoto’s is te zien hoe de jonge Beatrix de Nederlandse sporters ontmoet. "Op de eerste foto, gemaakt op 16 oktober 1964, feliciteert de Prinses de 17-jarige zwemster Ada Kok met het behalen van een zilveren medaille", luidt het bijschrift. "Op de tweede foto bezoekt Prinses Beatrix het Olympisch dorp waar zij een ontmoeting heeft met judoka Anton Geesink.⁣"

Net Amalia

In de reacties wordt lovend gereageerd op de beeldschone prinses. Ook wordt de vergelijking gemaakt met haar kleindochter prinses Amalia. "Wat zie je prinses Amalia hier terug in oma", aldus een volger.

Jarig

Hoe de prinses haar verjaardag vandaag viert? Gewoon in huiselijke kring, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Vorig jaar waren koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Amalia niet bij haar verjaardag. Ze waren toen op kennismakingsbezoek in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Dit jaar eten ze hopelijk wel gewoon een stukje taart met hun (schoon)moeder en oma.

Bron: Weekend, Instagram, Privé | Beeld: NL Beeld, Instagram