Eva Jinek doet boekje open over haar 'gigantische salaris'

"Voor mij is het een no-brainer."

Eva Jinek maakte vorig jaar bekend RTL te verlaten om terug te keren naar AVROTROS. En daar komt een gigantisch salaris bij, vertelt ze nu.

No brainer

Eva kondigde een aantal maanden geleden een nieuw avontuur aan, al is die niet helemaal nieuw. De presentatrice werkte vijftien jaar bij de publieke omroep voor ze in september 2019 aankondigde over te stappen naar RTL. Daar tekende ze in 2020 een contract voor vier jaar. Nu gaat ze dus terug naar AVROTROS en dat was een bewuste keuze. "Ik krijg een ander soort leven dat voor mij veel beter past", vertelt ze in het programma Roos op NPO Radio 1. Ze heeft nu namelijk meer tijd voor haar man en kinderen. "Ik zie mijn kinderen zo ook opgroeien. Voor mij is het een no-brainer."

Gigantisch salaris

Ze krijgt meer tijd met haar gezin, maar levert wel in op salaris. Een NPO presentator verdient namelijk een stuk minder dan bij de commerciële omroep. "Het was ook een onwerkelijk salaris, dat is ook gewoon zo. Het was fantastisch", laat ze weten. Maar ook nu mag ze niet klagen. "Het salaris dat ik nu krijg is nog steeds een gigantisch groot salaris." Bij AVROTROS kan Eva naar verluidt maximaal 233.000 euro verdienen.

Actualiteiten & cultuur

Na de zomer begint de nieuwe talkshow van Eva met actualiteiten en cultuur als basis. En langere gesprekken. "Ik hou van mooie gesprekken die iets langer duren dan in mijn talkshow de afgelopen jaren." Ze is van maandag tot en met donderdag om 19:00 uur te zien. Khalid & Sophie verplaatsen naar later op de avond. "Een show in de late avond doen, vond ik altijd fantastisch. Maar ik kan straks gewoon mijn man zien ’s avonds en mijn kind naar school brengen", Sluit ze af.

Bron: Weekend, AD | Beeld: NL Beeld