Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Kreeft

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2023 voor Kreeft (22 juni t/m 23 juli) in petto had.

Het jaar van de Kreeft

Met Neptunus en Saturnus (vanaf 7 maart 2023) in het teken Vissen word jij gestimuleerd om je spiritueel te ontwikkelen en zelfs een studie op te pakken of reis te maken waardoor je tot spirituele verdieping komt. Eat, pray, love… Neptunus zorgt voor het verlangen, de droom. Saturnus helpt je om stappen te zetten. Dat kan heel concreet zijn, als je bijvoorbeeld geïnspireerd raakt door een leraar of een autoriteit. Dat je je aangetrokken voelt tot een oosterse discipline die jou stimuleert om meer in balans te komen. Een vorm van mediteren of yoga waarin een soort strengheid zit. Die strengheid hoort bij Saturnus.

Voor Kreeft is dat een extra uitdaging, want diep vanbinnen wil je het liefst dat alles zacht en gemakkelijk is. Maar je weet ook dat daardoor de groei kan stagneren. Saturnus kan je helpen om meer discipline te verkrijgen en daarvan de voordelen te merken. Sowieso steunt hij je het hele jaar, bij alles wat je doet. Dat geeft je meer doorzettingsvermogen en meer geduld, en helpt je om plannen te maken voor de lange termijn (en die ook uit te voeren). Je gaat minder vrijblijvend en minder improviserend door het leven. Je focust op je doel, wat dat ook mag zijn. Minder vlinderen, meer buffelen… En dat levert veel op.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Jiating Liu via Inkling Illustrations