Wauw: ROKSANDA ontwerpt kerstboom van Pulitzer Amsterdam

Eén woord: wauw.

Het is inmiddels een steevaste traditie geworden van vijfsterrenhotel The Pulitzer in Amsterdam: de onthulling van hun iconische kerstboom. En ook dit jaar hebben ze uitgepakt! Deze keer was het aan modeontwerper Roksana Ilinčić van het modemerk ROKSANDA de taak om de metershoge kerstboom te ontwerpen.

ROKSANDA x Pullitzer Amsterdam

ROKSANDA is een erg populair modemerk onder verschillende royals en andere beroemdheden. Zo is het merk al eerder gedragen door onder anderen koningin Máxima, Michelle Obama, Kate Middleton en Beyoncé.

Het ontwerp van de kerstboom staat in het teken van creativiteit en het vakmanschap dat beide merken kenmerkt. Voor de textuur van het ontwerp is ROKSANDA geïnspireerd geraakt door het werk van de Noorse textielkunstenaar Hanne Friis. Echter, zijn de gedurfde en felle kleurkeuzes, geselecteerde stoffen en bijzondere vormen door haar gekozen met in het achterhoofd de Amsterdamse moderne kunstscéne en galerijen evenals het onmiskenbare eclectische interieur van Pullitzer Amsterdam.

Uiteindelijk leverde de voormalige bewoners van de eeuwenoude grachtenpanden van het hotel, van kunstenaars en antiekverzamelaars tot schrijvers en musici, de verdere inspiratie voor het levendige en karaktervolle ontwerp van de kerstboom.

Eindresultaat

Het uiteindelijke resultaat is een prachtige, en bijzondere samenwerking tussen ROKSANDA en Pullitzer Amsterdam geworden. De kerstboom omarmt het feestelijke seizoen met kleur en elegantie.

Pulitzer Christmas Tree 2023 Final (Ashkan Mortezapour Photography) (1 of 3)

Vanaf 24 november is de kerstboom te bewonderen in de wintertuin van Pullitzer Garden onder het genot van een heerlijke winterse cocktail en huisgemaakte lekkernijen.

Beeld: Pullitzer Amsterdam