Ladders in je panty: zo voorkom je ze

Spoiler: er komt deze keer geen nagellak aan te pas!

Panty's zijn de perfecte uitkomst wanneer je in de herfst en winter jurken en rokken wil dragen zonder dat je benen eraf vriezen. Het enige nadeel is dat ze om de haverklap vol ladders zitten. We delen daarom hoe je ervoor zorgt dat je panty's zo lang mogelijk meegaan.

Ladder-alert

Iedereen die wel eens een panty draagt, weet hoe vervelend het kan zijn wanneer er een ladder in zit. Je bent de hele dag op je hoede om je panty zo veilig mogelijk te houden, want laten we wel wezen: een gescheurde panty is toch een flinke domper als jij in je mooiste japon en kittigste hakjes komt opdagen. Wanneer er toch een ladder in verschijnt, grijpt menig mens naar de nagellak om ervoor te zorgen dat de ladder niet verder trekt. Echter is dit niet dé oplossing. Voorkomen is immers beter dan genezen – en zo houd je bovendien meer nagellak over voor z’n oorspronkelijke doel!

Wat je dan wel moet doen? Je panty invriezen! Het klinkt raar en kost aardig wat tijd, maar het werkt wel. Als je een nieuwe panty hebt gekocht, maak hem dan vochtig onder de kraan, stop de panty in een plastic tasje en leg deze in de vriezer. Laat de panty er een nachtje in liggen en hang hem daarna uit.

Diepvries

De koude temperatuur van de diepvries maakt de vezels van je panty’s een stuk sterker waardoor er minder snel ladders in zullen komen. Handig!

Hiermee heb je één van de panty struggles misschien opgelost, maar hoe zorg je er nou voor dat je panty ook de hele dag goed blijft zitten? Je hoeft geen royalty-approved panty’s aan te schaffen, maar wél een extra onderbroekje. Huh? Ja! Door een extra onderbroek óver je panty aan te trekken, zorg je ervoor dat deze niet afzakt.

Deze truc werkt het best met een strakke onderbroek. Het ziet er misschien niet heel fancy uit, maar met een rok of jurk erover is er niemand die dat hoeft te zien. En jij hebt er wél de hele dag baat bij.

Bron: Grazia | Beeld: Pexels